Recensie: Way of the Wicked (Kevin Carraway, 2013)

Soms heb je van die films. Niet het meest originele onderwerp, het meest interessante plot en een acteur, die best wel iets beter zijn best had kunnen doen. Maar toch blijf je kijken tot de aftiteling. En waarom? Omdat de film op een één of andere manier toch boeit…

wayofthewicked1 ‘Een stad wordt opgeschrikt door een reeks bizarre moorden. Rechercheur John Elliott (Vinnie Jones) probeert de dader te ontmaskeren, maar elk spoor loopt dood. Totdat een priester (Christian Slater) contact met hem opneemt. Deze priester, die een duister geheim met zich meedraagt, heeft een theorie over wie de dader zou kunnen zijn. Een theorie zo merkwaardig dat John Elliott hem aanvankelijk van de hand wijst. Maar uiteindelijk heeft hij geen andere keuze dan hem te geloven, vooral wanneer zijn eigen dochter in gevaar komt. Maar zijn John Elliott en de priester opgewassen tegen een demonische kracht duisterder en kwaadaardiger dan hun ergste nachtmerries?’

Opvallend aan ‘Way of the Wicked’ is de omgeving waar de film is opgenomen. Een soort setting a la Everwood met een klein stadje omringt door besneeuwde bergen en bos. Een zeer passende locatie voor een horrorfilm. Neem bijvoorbeeld een donker bos met een tunnel waar geen einde aan komt. Of een mistige begraafplaats…In ‘Way of the Wicked’ speelt de omgeving een belangrijke rol om de spanning in het verhaal op de bouwen. Dit is één van de factoren, die ervoor zorgt dat er een aangenaam spannende sfeer in de film zit.

Het verhaal is niet origineel en is het best te vergelijken met een mix van ‘Carrie’, ‘Twilight’ en ‘The Exorcist’. Telekinese speelt een belangrijke rol in deze film en het lijkt in het begin voor de hand liggend wie er verantwoordelijk voor is. Maar de hele film door heb je het gevoel, dat er ergens nog een plottwist aan zit te komen. De plottwist is logisch en geloofwaardig. Wel had er door de gehele film wel wat meer aanwijzingen mogen zitten, dat het verhaal niet is, wat het op het eerste gezicht lijkt. De film springt namelijk wat van de hak op de tak en dat komt de uitwerking van het hele duivel aspect niet ten goede. Er worden wat interessante verwijzingen en elementen opgeworpen, maar deze komen hierdoor niet volledig tot bloei.

Way of The Wicked - OFFICIAL TRAILER

Met Vinnie Jones (Snatch, X-Men: The Last Stand) en Christian Slater (Interview with a Vampire, Robin Hood: Prince of thieves) heeft ‘Way of the Wicked’ twee bekende acteurs in huis. Dit zijn ook gelijk de twee personages die het meeste indruk maken, namelijk rechercheur John Elliott en pastoor Henry. Wel jammer is dat er hier gekozen is voor Jake Croker (The Killing) om de rol van Robby Mueler te vertolken. Er is weinig emotie van de acteur af te lezen en het lijkt er meer op dat hij zijn tekst meer opleest dan daadwerkelijk vertolkt.

Kort gezegd is ‘Way of the Wicked’ een aangename film voor een luie zondagmiddag, waar je qua verhaal niet al te veel van moet verwachten. Niet alle acteurs maken hun verwachtingen waar. Maar onder andere de omgeving zorgt voor een aangename spannende sfeer in de film. De dvd bevat geen extra’s.

Sterren: 2.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie