Comicrecensie The Witcher (Paul Tobin & Joe Querio)

In een middeleeuwse, donkere wereld vol magie en monsters in alle soorten en maten leeft de Witcher, Geralt of Rivia. Een Witcher is een monsterjager met bovenmenselijke krachten.

the-witcher-comicJakob heeft zijn vrouw Marta negen jaar geleden verloren aan Bruxa, een soort vampieren. Of nou, niet echt verloren. Zijn geliefde Marta is ook veranderd in een Bruxa. Maar ondanks dat ze net zo moordlustig is geworden, heeft ze Jakob nog geen haar gekrenkt. Uit liefde voor zijn vrouw verblijft Jakob nu dichtbij zijn vrouw, die hem ook van een afstand in de gaten houdt. Maar Jakob weet dat hij zo niet door kan gaan.

Na een eenzame tocht komt Geralt de net zo eenzame Jakob Ornstine tegen. Jakob sluit zich aan bij de Witcher, in de hoop om over zijn vrouw te komen en om een nieuw leven te beginnen. Samen doorkruisen ze de mysterieuze en gevaarlijke Zwarte Bossen.

Algauw blijkt dat dat niet zo’n goed idee was als Geralt merkt dat het bos hen laat verdwalen en vol monsters zit. En Marta; volgt ze Jakob uit liefde of is er meer gaande? En wat is dat vreemde huis met zijn oneindige kamers?

De basis van deze 5-delige stripserie komt van de RPG-game ‘The Witcher’, die zelf weer gebaseerd is op de van oorsprong serie fantasyboeken ‘The Witcher’ van de Poolse schrijver Andrzej Sapkwoski. Deze stripserie is geschreven door Paul Tobin (Falling Skies, Plants vs Zombies) en de tekeningen van Joe Querio. De sfeer is ruw en grauw met sterke zwarte schaduwen waarin van alles verborgen kan zitten.

Witcher House of Glass #1 - release trailer

Deze strip verwacht wel dat je al wat voorkennis hebt van ‘The Witcher’ vanuit de boeken of de RPG-game. Er wordt nergens uitgelegd wat Witchers precies zijn of hoe het zit met Geralts medaillon die zoemt als er magie in de buurt is. Ondanks dat, is het toch goed te lezen als je helemaal nieuw bent met dit concept.

Het verhaal bouwt rustig de spanning op, al krijgt het tweetal regelmatig met monsters te maken. De Zwarte Bossen en het vreemde huis zijn in mysterie gehuld. Welke geheimen hierin schuilen zullen in de volgende delen ontrafeld worden. Het leest lekker weg en smaakt zeker naar meer.

Wat opvalt zijn de momenten in het verhaal waarop het zich focust op de vriendschap tussen Jakob en Geralt. Het geeft een leuke ondertoon aan het geheel. De mannen vormen een duo met Geralt als de koene held en Jakob zijn komische sidekick.

De stripserie The Witcher wordt uitgegeven door Dark Horse Comics en bestaat uit vijf delen. De eerste twee zijn nu verkrijgbaar, de rest volgt maandelijks.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie