Boekrecensie: De Wraak van Anna (Jordy van Treijen)

Freelance schrijver Jordy van Treijen begon met een reeks korte verhalen op Facebook, binnen een mum van tijd volgenden velen deze korte stukken en ontstond het idee van een roman: De Wraak van Anna. Geen bundeling van deze korte verhalen, maar nieuw verhaal in dezelfde wereld. Na het schrijven zette Van Treijen een crowdfunding campagne op om de eerste 300 exemplaren te kunnen drukken, het doel werd binnen drie dagen gehaald. Uiteindelijk werd meer dan het dubbele van de benodigde €1600 opgehaald.

wraak van annaWat is er vijftig jaar geleden in het dorp gebeurd dat de geest van Anna in Het Hikkende Hert blijft rondhangen? Waarom worden de broers Nicky en Jorg geteisterd door deze oude legende? Als Jorg er jaren na de confrontatie met de geest van Anna mentaal bijna aan onderuit gaat, besluiten de broers dat het tijd is dat Anna rust vindt en schakelen het Canadese medium Ben in.

De Wraak van Anna is een boek dat je binnen de kortste keren uit hebt. Dit komt niet alleen omdat het met 120 bladzijden relatief dun is, de voornaamste reden is de vlotte enthousiaste schrijfstijl die je in het verhaal meesleept. Waar veelal horrorboeken zich focussen op suspense, zit hier veel meer de actie in. Dit is verfrissend, al kan er soms iets minder worden uitgelegd. De spanning kan een stuk hoger worden door meer informatie weg te laten, of iets later boven water te halen. Het einde laat juist wel weer vragen open en schept een mogelijkheid voor meer.

Nog steeds schrijft Jordy van Treijen korte verhalen op de Facebook-pagina, maar het liefst lees ik nog zo’n boek en hoop ik dat hij zijn debuutroman overtreft. Dus ik zou zeggen: koop dat boek!

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie