Recensie: Zombeavers (Jordan Rubin, 2014)

Alleen al de titel trok mijn aandacht, nee, de aandacht van het hele internet. De eerste trailer was een aardige hit. Zombie Beavers, oftewel Zombeavers! Maakt de film zijn hype waar?

Een groep universiteitsstudenten verblijft voor een korte vakantie in een hut aan een rivier. Maar al gauw worden ze bedreigd door een horde dodelijke zombie bevers. Wat een weekend van seks en losbandigheid moest worden, groeit uit tot een nachtmerrie wanneer de jongeren ingesloten worden door de moordzuchtige bevers. Zij moeten nu alles doen wat in hun macht ligt om deze aanvallen te overleven.

zombeavers-poster

Nee, Zombeavers is geen big budget Hollywood-film. Nee, Zombeavers is geen serieuze horrorthriller. Zombeaver is een heerlijk over-the-top horrorcomedy/creature feature. Alleen al de intro doet zijn naam eer aan, er komt per ongeluk een vat met giftig afval terecht in het water. Via een mooie animatie komen we terecht bij de hoofdlocatie van de film, een huisje waar drie vriendinnen lekker een weekend zonder hun vriendjes gaan ontspannen. Toch blijken ze allemaal verslaafd aan de mobiele telefoon en zijn al snel gestrest wanneer er geen bereik blijkt te zijn.

De acteerervaring van de 3 dames (Lexi Atkins, Cortney Palm, Rachel Melvin) en hun vriendjes (Hutch Dano, Jake Weary, Peter Gilroy) is uitgebreid, maar verre van kwalitatief. Ach, in zo’n film hoef je alleen maar een beetje mooi te zijn en hopen dat je het grootste gedeelte van het script overleefd.

De special effects zijn duidelijk practical effects, soms wat knullig en soms erg goed gedaan. Met name de make-up ziet er goed uit.
https://www.youtube.com/watch?v=7onFrBK_hKE

Bij Zombeavers weet je wat je moet verwachten en dan overtreft het dat een klein beetje. Genoeg voor 4 sterren schaterlachen dus!

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie