In 2021 duik in volledig op horror uit de lage landen. Hier op De Nachtvlinders en middels de podcast HorrorPraat. Vind jij ook dat Nederlandse horror in boeken, films, comics, e.d. meer aandacht verdient? Doneer hier dan maandelijks een biertje of kop koffie.

Korte film: Red Dog [Perro Rojo]

red dog short

Een ecologische reflectie gefilmd in sciencefiction-setting. De film Perro Rojo (Red Dog) geeft het publiek een blik op de nabije toekomst waarin het destructieve menselijke ras zichzelf overleeft in ondergrondse schuilplaatsen. Het leek er op dat niets bovenwater kon overleven, maar een ontdekking geeft hen nieuwe hoop gegeven. De vraag is: hoe zullen de mensen worden ontvangen bij hun terugkomst in het beloofde land?

Een stevige omschrijving voor een korte film die bijna poëtisch is. De film is eind 2009 gemaakt door Los de Lito Films, een internationaal collectief van filmmakers uit Spanje, Duitsland en Budapest.

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Frank Mulder

Oprichter en hoofdredacteur van De Nachtvlinders. Duikt in 2021 volledig op Nederlandse horror; heden, toekomst en verleden! Hier en middels de podcast HorrorPraat! Website: https://petje.af/horrorpraat/

2 gedachten over “Korte film: Red Dog [Perro Rojo]”

  1. Zeker niet onaardig. Ik twijfel nog welke benadering ik het liefst zou zien als film: een spectaculaire big-budget (die criticasters zo goed als zeker afknallen), of een obscure straight-to-dvd (maar dan wel goed gemaakt, natuurlijk).

    Beantwoorden

Plaats een reactie

//