Recensie: Red Hill (Patrick Hughes, 2010)

Wat kunnen smaken toch enorm verschillen. Gelukkig maar, want anders zou het een saaie wereld worden. Toch verbaast het me dat de meningen over films per kijker zo anders kunnen zijn. En dan heb ik het niet over de rom-com-lover die eens een keer een horrorfilm ziet, nee, ik heb het over kijkers binnen één genre. Ik heb bijvoorbeeld zuchtend en steunend naar Red Hill zitten kijken, en dat was niet van genot. Als ik mijn taak als Nachtvlinders-recensent niet zo dodelijk serieus had genomen, dan had ik de zaal voortijdig verlaten. Toch doet Red Hill het met een 7,4 redelijk goed in de race naar de Sp!ts Silver Scream Award.

Red Hill is een moderne western die zich afspeelt in Australië. Politieagent Shane Cooper valt de eerse dag van zijn nieuwe dienstverband met zijn neus in de boter. Een ontsnapte gevangene, Jimmy Conway, heeft het gemunt op het volledige politiekorps van Red Hill. Conway werd 15 jaar eerder veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, maar iets lijkt er niet aan deze zaak te kloppen. Waarom gebruikt ‘sheriff’ Old Bill een lokale posse? En waarom vraagt hij niet om backup bij nabijgelegen politiekorpsen?

Red HillRed Hill is een echte western, maar dan wel eentje van de 21ste eeuw. Ik weet niet of ze ‘down under’ ook cowboys hebben, maar zonder de Australische acteurs, had ik me in Texas gewaand. Red Hill staat strak van de testosteron, en de rol van de vrouw wordt in Red Hill beperkt tot broedmachine en slachtoffer. Het grote nadeel van Red Hill is dat het geen horror is. Jimmy Conway maakt heel wat slachtoffers, maar ze worden voor het grootste deel neergeschoten, niet echt boeiend dus. Een subplot dat uitkomst had kunnen brengen, wordt niet verder uitgewerkt en voegt dus eigenlijk niets toe. Het acteerwerk van Ryan Kwanten (die Shane speelt) en Tommy Lewis (in de rol van Conway) is goed, maar daarmee houdt het ook op.

Misschien is Red Hill iets voor de liefhebber van vigilante films, maar hoe je het ook wendt of keert, aanraden kan ik deze film niet.

Bloody Mary proefnotitie: Wat doet deze bieflap tussen de biefstukken?!

Red Hill is tijdens Imagine AFFF nog te zien op:
22/04/2011 – 23:59 Kriterion 3

Sterren: 1.5 / 5
Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
S.
S.
12 jaren geleden

Waarom zijn er nog geen recencies van de latijns amerikaanse films? Das toch een beetje t thema van Imagine dit jaar? Zitten echt toffe films tussen..

VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
12 jaren geleden

Persoonlijk ben ik er nog niet aan toe gekomen om een Latijns Amerikaanse film te zien, misschien later deze week!

Gorgal
Gorgal
12 jaren geleden

RED HILL is inderdaad erg saai, maar prachtig geschoten. Uiterst sfeervolle beelden. Verder is het tamelijk voorspelbaar en opgerekt. Een zozo.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x