Redt Media Rights Capital de Dark Tower-verfilming?

The Dark TowerDe verfilming van de populaire boekenreeks van Stephen King, The Dark Tower, kent zijn zoveelste tegenslag. Nadat vorig jaar filmstudio Universal zijn handen reeds van het project trok, was er begin dit jaar even hoop toen Warner Bros in de bres sprong. Maar zij gingen niet akkoord met de vooropgestelde budgetten en de makers moesten het scenario herschrijven en de kosten drukken. Volgens regisseur Ron Howard lukte dit hen, maar nu raakte deze week bekend dat ook Warner Bros uiteindelijk besloot om niet door te gaan met de productie. Volgens bronnen heeft de filmstudio zijn bedenkingen of het verhaal wel verfilmd kan worden op zodanige manier dat de fans tevreden zijn. Door hun beslissing lijkt het project weer verder af te zijn. Al is er misschien nog een sprankeltje hoop.

Volgens Deadline zou de filmproducent Media Rights Capital het project willen overnemen. MRC-baas Modi Wyczik is namelijk grote fan van de boekenreeks en ziet een verfilming best wel zitten. Bovendien gaat het de filmmaatschappij voor de wind nadat hun film Ted, van Seth “Family Guy” McFarlane met Mark Wahlberg in de hoofdrol een groot kassucces werd. Ook hun komende project, Elysium met Matt Damon in de hoofdrol, zal heel wat volk naar de bioscoop lokken. Bovendien is de maatschappij sowieso al een stuk kapitaalkrachtiger geworden en kan het best zo’n duur en ambitieus filmproject aan. Het wordt dus afwachten of er weldra een deal kan worden bereikt.

The Dark Tower is een achtdelige boekenreeks van Stephen King, geïnspireerd op het gedicht Childe Roland to the Dark Tower Came van Robert Browning, en wordt algemeen beschouwd als zijn magnum opus. De reeks vertelt het verhaal van Roland Deschain, de laatste scherpschutter (gunslinger) in Al-Wereld, die op zoek moet gaan naar The Dark Tower. Al-Wereld is verwoest door vele oorlogen en tijd en afstand zijn niet meer wat ze geweest zijn. Als scherpschutter, een soort van ridderorde, moet hij proberen op tijd de Donkere Toren te bereiken, die de band moet vormen met de andere universums en zo de concepten van tijd en afstand terug moet herstellen. Hij krijgt daarbij af te rekenen met de Scharlaken Koning, die echter de Donkere Toren wilt vernietigen om zo de verschillende universums te laten instorten en zo de algemene macht te krijgen.

The Dark Tower is een combinatie van western, fantasy, science-fiction en horror en bevat elementen die we ook terugzien bij The Lord of the Rings, de Koning Arthur-legende en de western The Good, The Bad and the Ugly. Het hoofdpersonage Roland Deschain is overigens geïnspireerd op Clint Eastwood’s Man with no name uit de voornoemde western. Van de reeks zijn ondertussen meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en er is ook de basis voor een reeks spin-offs in strip- en gamevorm.

Regisseur Ron Howard en producent Brian Grazer hebben het idee om de boekenreeks in drie films en twee TV-miniseries te gieten. Eerder dit jaar raakte al bekend dat de Amerikaanse kabelzender HBO geïnteresseerd is om de TV-series voor hun rekening te nemen. Wat de beslissing van Warner Bros en de mogelijke transfer naar Media Rights Capital betekent voor HBO’s engagement is voorlopig nog onduidelijk. Het feit dat het project blijft aanslepen heeft er al voor gezorgd dat Javier Bardem zou afgehaakt hebben. De makers hadden de acteur graag als hoofdrolspeler gecast, maar nu zou het team mikken op Russell Crowe. Ook hier is het afwachten of de acteur ook na de beslissing van Warner Bros nog langer geïnteresseerd is.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Redt Media Rights Capital de Dark Tower-verfilming?”

  1. Het zal mij benieuwen, zowel of dit project gered kan worden maar ook of ze überhaupt in staat zijn om zo’n mega serie te verfilmen. Ik heb toevallig de serie net weer gelezen, maar het is af en toe vrij verwarrend, zodat het mij moeilijk lijkt een groot publiek aan te spreken en te boeien…

    Beantwoorden

Plaats een reactie