Regisseur Satan’s Slaves te gast op CinemAsia Film Festival

Van 6 t/m 11 maart vindt in de filmtheaters Kriterion en Rialto in Amsterdam het filmfestival CinemAsia plaats. Er zullen meer dan 30 Aziatische films te zien zijn, waarbij dit jaar met name de jonge generatie filmmakers worden meegenomen. Specifieker nog is de Indonesische focus, maar liefst 6 films komen uit dit land.

Regisseur Joko Anwar

Hij begon zijn regiecarrière met een korte dramafilm in 2003, nog geen 15 jaar later breekt regisseur Joko Anwar wereldwijd door. Zijn horrorfilm Satan’s Slaves behaalde afgelopen jaar volle zalen en geldt als de best bezochte Indonesische film van 2017. De film van regisseur Joko Anwar werd aan 42 landen verkocht.

Tijdens het filmfestival Cinemasia zal Joko Anwar aanwezig zijn, hij geeft een Q&A bij de vertoning van Satan’s Slaves, zal een Masterclass geven en zit (samen met regiseeur Martin Koolhoven en IFFR-Programmeur Vanja Kaludjercic in de jury van het festival.

Naast Satan’s Slaves maakte regisseur Joko Anwar ook de gernefilms Kala (2007), The Forbidden Door/Pintu Terlarang (2009) en Ritual/Modus Anomali (2012)

Satan’s Slaves

In een van de buitenwijken van Jakarta leeft Rini (Tara Basro), samen met haar ouders en drie broertjes, een rustig bestaan. Haar moeder, Mawarni (Ayu Laksmi) is bedlegerig door een mysterieuze ziekte. De familie wordt geteisterd door vreemde, bovennatuurlijke fenomenen; zoals geroepen worden door griezelig gespuis dat “duidelijk niet [onze] buren zijn”. Wanneer Rini in haar moeders verleden duikt, ontdekt ze dat sommige geheimen niet meegenomen kunnen worden naar het graf.

Satan's Slaves - Official trailer with English Subs - CinemAsia 2018

Draaitijden Satan’s Slaves:
Do 8 maart 19:15 + Q&A Joko Anwar
Vr 9 maar 23:15
Za 10 maart 23:00 + Q&A Joko Anwar

Meer internationale gasten en een uitgebreid programma

Naast Joko Anwar verwelkomt het festival vijf verdere regisseurs: Wai-ching TAM („In Your Dreams“, Hong Kong 2017), Giancarlo Abrahan („Please/Care“, Filipijnen 2017), Hui-chen HUANG (documentaire „Small Talk“, Taiwan 2017), Huang-hsin YAO ( „The Great Buddha +“, Taiwan 2017), en Akio Fujimoto („Passage of Life“, Japan 2017).

Akio Fujimoto’s film „Passage of Life“ heeft tijdens het CinemAsia Film Festival 2018 zijn internationale première. Fujimoto maakt een aangrijpende film met een prachtige beeldtaal over het “migrant zijn”. Een onderwerp dat zowel actueel als universeel is. De film vertelt het verhaal van een Birmese familie dat asiel zoekt in Japan. Als de situatie in Japan niet meer te houden is, keert de moeder met haar twee zoons terug naar Birma. De twee zoons vinden dat zij Japans zijn. Terug in Birma, hun “vaderland” doorleven zij een destructieve culturele schok. Deze film won meerdere prestigieuze prijzen.

Naast het filmprogramma is er ook dit jaar een veelzijdig programma voor het publiek rondom de rijke Aziatische cultuur met o.a. een Food Market voor culinaire ontdekkingen, een LGBT programma op de internationale vrouwendag 8 maart, ontmoetingsmomenten met de makers en thematische debatten. Het festival vestigt dit jaar bijzondere aandacht op de ontmoetingen tussen de Aziatische en de Nederlandse filmbranche. Zo zijn er o.a. verschillende ronde tafels en masterclasses voor de filmindustrie gepland.

Met informatie over het Cinemasia Film Festival en ticketverkoop op Cinemasia.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie