Regisseur Mike Flanagan werkt aan nieuwe The Exorcist-film

The Excorcist uit 1973 is een van de meest iconische horrorfilms en inspireert filmmakers nog altijd. De film zelf kreeg drie vervolgen, twee prequels en een serie die ook als vervolg diende. De laatste film in de reeks, The Exorcist: Believer uit 2023, is geproduceerd door Blumhouse. En die kondigen nu aan dat ze Mike Flanagan aan het werk zetten voor een deel.

In het persbericht meldt de productiestudio ook meteen dat de volgende Exorcist-film geen vervolg wordt op Believer. Het zou een “radical new take” – een compleet nieuwe visie – moeten worden in de reeks.

Om regisseur Mike Flanagan te quoten uit het persbericht: “The Exorcist is one of the reasons I became a filmmaker, and it is an honor to have the chance to try something fresh, bold, and terrifying within its universe. Reuniting with my friends at Blumhouse, with whom I’ve made some of my favorite pieces of work, only makes this more exciting.”

Ook Jason Blum laat daarin vrij weinig los: “Mike’s voice and vision are indispensable for horror fans and we are excited to welcome him back to Blumhouse. I immediately responded to Mike’s new take on the world of The Exorcist and can’t wait for audiences to experience it.”

Helaas wordt er op dit moment niet veel meer gedeeld.

The Exorcist

The Exorcist-films in chronologische volgorde

 • Exorcist: The Beginning (2004) OF Dominion: Prequel to the Exorcist (2005)
 • The Exorcist (1973)
 • The Ninth Configuration (1980)
 • The Exorcist II (1977)
 • The Exorcist III (1990)
 • The Exorcist serie (2016/2017)

Geen idee of ik deze marathon echt aan zou raden. Beide prequels zijn niet zo bijzonder en ook van de serie was ik niet per se fan. The Ninth Configuration is wel interessant. Het is geschreven en geregisseerd door William Peter Blatty en wordt gezien als het middelste deel van zijn Trilogy of Faith. The Exorcist deel 1 en 3 zijn gebaseerd op zijn boeken, respectievelijk The Exorcist en Legion.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Regisseur Mike Flanagan werkt aan nieuwe The Exorcist-film”

 1. Blumhouse heeft een aardige balans in hits en misses en is wat mij betreft niet meer automatisch een reden om iets te gaan zien. Mike Flanagan daarentegen heb ik nog niet op iets slechts kunnen betrappen. Dus hij zou wel de reden kunnen zijn om deze film te gaan zien.
  Aan de andere kant, verder uitmelken van het Exorcist verhaal? Dan moeten ze wel met een verdomd goede invalshoek komen. De laatste jaren hebben we het meeste al wel gezien op het gebied van exorcismefilms. Maar als iemand dat kan is het Flanagan wel denk ik. Dus ik ben niet automatisch overtuigd, maar ook benieuwd wat het gaat worden 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie