Release The Hounds vanaf 30 oktober op Fox

Release The Hounds Scarecrow
Enge vogelverschrikkers…

De eerste aflevering van Release The Hounds is 30 oktober om 22.00 uur op Fox te zien. In deze nieuwe horror-game-show gaan drie deelnemers angstaanjagende uitdagingen aan in een donker bos om prijzengeld in de wacht te slepen. De spits wordt afgebeten door turner Jeffrey Wammes, zijn zus Priscilla en vriend Maurits, Eddy Zoëy is de host. De Nachtvlinders waren bij de première van de eerste aflevering.

Release The Hounds is met recht een horror-game-show. De opzet van het programma doet veel denken aan een horrorgame, zowel qua opdrachten, als qua vormgeving. Elke aflevering moeten drie deelnemers een hoge muur over en een onheilspellend bos in, waar ze op zoek gaan naar de sleutels van 3 schatkisten. De show is verdeeld in drie blokken, in elk blok moeten de deelnemers allerlei lugubere opdrachten uitvoeren om een sleutel te vinden. Als de sleutel eenmaal in het bezit is, moet een van de deelnemers de schatkist leeghalen en het bos verlaten door weer over de hoge muur te gaan. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want zodra het geld uit de schatkist is gehaald, wordt de deelnemer op de hielen gezeten door bloeddorstige honden. Elk blok is er één deelnemer minder, het derde blok is er dus nog maar één deelnemer in het enge donkere bos.

Release The Hounds Jeffrey Priscilla en Maurits
Jeffrey Priscilla en Maurits

Jeffrey, Priscilla en Maurits gaan dus als eerste de uitdaging aan en krijgen gelijk allerlei gruwelopdrachten voor de kiezen. Dat Jeffrey topsporter is, komt erg goed uit, want sommige opdrachten hebben absoluut een sportief karakter (zoals de eindsprint om aan de honden te ontkomen). Ook zus Priscilla en vriend Maurits moeten er wat dat betreft aan geloven. De opdrachten die het drietal uit moeten voeren, lijken soms regelrecht uit een horrorfilm te komen en hebben mooie special effects. Het is duidelijk dat de drie soms echt de stuipen op het lijf wordt gejaagd en dat terwijl het ’toch maar een spelletje’ is. De eindsprint tegen de ‘hounds’ waarmee elk blok wordt afgesloten, leek een beetje een stijlbreuk. Natuurlijk zijn de levensgevaarlijke honden eng, maar meer op een Cujo-manier, het is een ander soort horror dan in de opdrachten. Toch is dit het onderdeel waarin men echt het onderspit kan delven, heb is absoluut spannend, maar weer op een andere manier. Al met al is Release The Hounds zeker de moeite waard, de eerste aflevering was in ieder geval erg leuk en Eddy Zoëy is de perfecte presentator. Wat wel een beetje verwarrend is, is dat de reeks verder wordt vervolgd met deelnemers uit Engeland. Nou ja, als de horroropdrachten een beetje cool zijn, valt daar wel mee te leven.

Release The Hounds dolls
Creepy dolls…

Release The Hounds is vanaf 30 oktober om 22:00u te zien bij FOX. Na de Nederlandse afleveringen wordt de reeks vervolgd met Engelse afleveringen.
Bekijk hier meer foto’s van Release The Hounds

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie