Trailer en releasedatum voor horrorgame ‘Pathologic 2’

Er is een releasedatum onthuld voor Pathologic 2. De game zal op 23 mei verschijnen op Steam (PC), Xbox One en PS4. Een nieuwe trailer laat zien wat we van de verontrustende game mogen verwachten.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Pathologic 2 is een door een verhaal gedreven, open-world survival-/horrorgame. In de game heerst er een dodelijke plaag in een geïsoleerd dorpje. De plaatselijke genezer is dood en je moet nu zijn plaats innemen als Chief Medic. Spelers moeten twaalf dagen proberen te overleven gedurende een dodelijke plaag en krijgen daar te maken met lastige keuzes en morele kwesties, waarbij ieder sterfgeval een blijvende impact heeft op je personage.
Leer de lokale bevolking kennen en ga op zoek naar bondgenoten,  of probeer je eigen weg alleen te banen. Verken het dorp, haar inwoners en hun tradities; vecht zowel tegen de pest zelf als tegen zijn slachtoffers; probeer een verschil te maken voordat de tijd om is. Zoek uit wie je vader heeft gedood tijdens de bestrijding van de dodelijke plaag. Zoek je vermeende tweelingzus. Was zij degene die de pest naar deze stad had gebracht? Verder verbergen de lokale kinderen iets. Probeer te spelen volgens hun regels.


De game is gemaakt door de Russische ontwikkelaar Ice-Pick Lodge en wordt uitgegeven door tinyBuild Games. De game is een vernieuwende versie van het verhaal uit het origineel: Pathologic (2006), maar met enkele subtiele aanpassingen.  Pathologic 2 was oorspronkelijk een Kickstarter-project in 2014.  De makers hebben besloten de game in 3 episodes te splitsen.. De eerste episode, komt uit op 23 mei en volgt het personage van The Haruspex. Ice-Pick zegt dat ze van plan zijn om te kijken hoe spelers de aflevering ervaren om de andere twee te ‘fine-tunen’.

Wat de andere karakters van Pathologic 2 betreft, legde Ice-Pick eerder uit dat de verhalen van The Bachelor en The Changeling  ‘later’ zouden arriveren. Er is nog geen  releasedatum bekend en de studio zegt dat het niet zeker is of toekomstige afleveringen als DLC ‘worden gelanceerd’ of iets anders”.


Pathologic 2 is vanaf 23 mei beschikbaar op Xbox One, PS4 en Steam.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie