Remake Carrie komt maart 2013, tenminste…

Gelukkig zijn religieuze fanatici en meisjes met telekinetische en telepathische krachten van alle tijden en daarom kunnen wij met een vrolijk gezicht aankondigen dat er wederom een remake van Stephen King’s boek Carrie aan komt. Het is alweer de vierde verfilming van het beroemde verhaal uit 1974. De ‘vierde?’ hoor ik jullie al vragen. Ja inderdaad, het is alweer de vierde keer dat Hollywood zich waagt aan het verhaal.

Na de klassieke verfilming van Brian de Palma uit 1976 met Sissy Spacek en de uberenge Piper Laurie volgde een tweede deel in 1999 namelijk The Rage: Carrie 2. Een verfilming die totaal geen connectie had met de hoofdpersonen uit het origineel maar goed.. In 2002 volgde wederom een verfilming met dezelfde titel als het origineel met Angela Bettis in de hoofdrol. Beide verfilmingen komen in de verste verte niet in de buurt bij die van Brain de Palma. Beide haalde ook in de meeste landen niet eens de bioscoop. En terecht!

Ondanks alle missers is Hollywood nog steeds niet klaar met Stephen King’s debut over een onzekere meisje dat worsteld met haar telekinetische en telepathische krachten.

Een releasedatum is al bekend namelijk 13 maart 2013. En onlangs werd ook bekend dat de rol van de onzekere Carrie White gaat gespeeld worden door niemand minder dan Chloë Grace Moretz. We kennen haar allemaal nog wel als Hitgirl uit Kick-Ass en het kindvampiertje Abby uit Let Me In. Nog niet bekend is wie de rol van haar moeder zal spelen maar zeker is dat het een moeilijke opgave word om eenzelfde gestoorde religieuze fanaticus neer te zetten als dat Piper Laurie deed in de verfilming van Brian de Palma.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Remake Carrie komt maart 2013, tenminste…”

  1. Ik heb het verhaal niet gelezen en de eerste verfilming niet gezien, maar door de reputatie ben ik wel benieuwd naar deze remake. Chloë Moretz vind ik tot nu toe iig wel een goede actrice.

    Beantwoorden
  2. supergoed verhaal , ze zullen echt top acteurs en actrices uit moeten zoeken willen ze brian de palma,s carrie overtreffen, steengoeie rollen van piper laurie en sissi spaceck
    en ook een goed rolletje voor john travolta als vriendje van de wel heel matige Nancy Allen
    ik kijk er echt naar uit

    Beantwoorden

Plaats een reactie