Remake van Dead Ringers met Rachel Weisz in de maak

In 1988 speelde Jeremy Irons een dubbelrol in Dead Ringers van David Cronenberg, een horrorfilm waarin twee gynaecologen misbruik maken van het feit dat ze een tweeling zijn en exact op elkaar lijken. Hun relatie wordt dan op de proef gesteld door een vrouw.

Jeremy Irons in Dead Ringers (1988)

Op Amazon zal een serie verschijnen die het verhaal van Dead Ringers in een nieuw jasje steekt. De tweeling wordt gespeeld door Rachel Weisz. De serie gaat dus over twee vrouwen in plaats van twee mannen. De remake zal vooral gaan over de tweeling die de manier waarop vrouwen bevallen radicaal wil gaan veranderen. De duistere sfeer en angstaanjagende visuals zullen, net als in het origineel, in overvloed aanwezig zijn.

De film wordt gemaakt door Amnapurna Television en Morgan Creek Entertainment (die ook verantwoordelijk was voor de originele film). Alice Birch, bekend van Lady Macbeth (2016) en Normal People (2020), schrijft het script. Naast Megan Ellison (producent van Oscargenomineerde films als Zero Dark Thirty (2013) en American Hustle (2013)) produceert Rachel Weisz zelf ook de remake van Dead Ringers.

Rachel Weisz in The Mummy (1999)

Weisz heeft tot nu toe nog nooit een hoofdrol gespeeld in een grote tv-serie. Horror is echter voor haar niet onbekend terrein met projecten als Dream House (2011) en The Mummy films (1999 en 2001). Al weet ik niet of je deze The Mummy-films als horrorfilms wilt bestempelen, ze zijn in ieder geval beter dan het abonimabele The Mummy uit 2017 met Tom Cruise. Voordat we Weisz echter als de Mantle twins kunnen bewonderen, zal ze eerst nog in Black Widow (2020) te zien zijn dit jaar.

Rachel Weisz in Black Widow (2020)

Het is nog niet bekend wanneer Dead Ringers op Amazon zal verschijnen.

Kijk jij uit naar de remake van Dead Ringers? Wat hoop jij wel of juist niet te zien in de televisieserie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie