Remakes voor Firestarter en Maximum Overdrive?

Firestarter - Drew BarrymoreOp dit moment wordt er gewerkt aan een remake van IT en Pet Sementary, twee King klassiekers. Deze week werd bekend dat twee minder bekende Stephen King verfilmingen een herkansing krijgen: Firestarter en Maximum Overdrive.

Over het algemeen ben ik geen voorstander van remakes, zeker niet zoals Hollywood tegenwoordig alle buitenlandse successen binnen een paar jaar namaakt voor het makkelijke geld. Maar als het gaat om minder succesvolle films of films die tegenwoordig eigenlijk door niemand zijn gezien, is er iets voor te zeggen.

De sciencefiction-thriller Firestarter uit 1984 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De film was zeker niet slecht, maar is inmiddels behoorlijk gedateerd. (Syfy produceerde overigens in 2004 nog een vervolg). Universal en de Dino De Laurentiis Company willen de film nu remaken en hebben scenarist Mark L. Smith aan het werk gezet, het nieuwe script zal slechts losjes zijn gebaseerd op het origineel.

Andrew (David Keith) en Vicky McGee (Heather Locklear) ontmoeten elkaar tijdens een experiment waarbij zij geld verdienen door als proefkonijn te fungeren. Het experiment wordt omhuld door mysteries en achterdocht en lijkt te maken te hebben met mentale vaardigheden. Zij trouwen met elkaar en krijgen een dochter Charlie (Drew Barrymore), die het talent heeft om branden te doen ontstaan door er slechts aan te denken. Uiteraard heeft de regering grote interesse in Charlie, en medewerkers van de geheime organisatie “The Shop” willen haar in handen krijgen en bestuderen.

Daarnaast lijkt het er op dat de Dino De Laurentiis Company een ander project van Stephen King wil remaken, Maximum Overdrive (1986). Dit was de eerste film die Stephen King zelf regisseerde, hij was tot dan nooit echt tevreden over zijn boekverfilmingen en vond dat hij het zelf beter kon. Inmiddels heeft de King of Horror toegegeven dat dit totaal niet gelukt is en de film een complete mislukking is. Deze remake plannen zijn nog niet rond en staan tussen andere projecten als Barbarella en MacGyver volgens Variety.

Acht dagen lang draait de aarde in de baan van een mysterieuze komeet. Tijdens die periode komen machines tot leven en terroriseren vervolgens hun menselijke makers. Een klein groepje mensen in een truckerscafe moet het opnemen tegen een lange rij van moordzuchtige vrachtwagens.

Naar welke remake kijken jullie het meeste uit? IT, Pet Sementary, Firestarter, Maximum Overdrive of wil je een remake van een andere Stephen King zien?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Remakes voor Firestarter en Maximum Overdrive?”

 1. Vele verfilmingen vielen mij tegen, dus remakes genoeg die welkom zijn. Dewelke mij wel steeds bijgebleven is, is “Thinner”. Maar daar mag ook een remake van. En ik heb ooit eens een miniserie gezien die er mocht zijn – de naam ontsnapt me even en ik stop op pc, ga lekker filmpjes kijken 🙂 – die ging over de pest en kraaien enzo?

  Beantwoorden
 2. Ik ben wel erg benieuwd naar een remake van IT, maar dan vooral om te zien of ze de sfeer weten te evenaren. Ik zit niet te wachten op een moderne IT waar een trucklading schrikeffecten tegenaan is gegooid en met een vernieuwde clown. Doe mij maar een remake die het origineel nauw volgt, met wellicht een wat beter einde.

  Firestarter klink goed, Maximum Overdrive lijkt me dan weer niets eigenlijk. Ik kan me niet echt voorstellen dat het een goede film wordt. De enige gave levende vrachtwagens zijn die van Transformers 😛

  Beantwoorden
 3. Ik snap niet zo goed waar al die remakes goed voor zijn. Of nou ja, eigenlijk wel, voor het geld. Voor het creatieve erfgoed zal het in ieder geval niet zijn, anders zouden ze geen remakes van Total Recall (met Colin Farrell aaaarrrrgggghhhh), Red Sonja en Red Dawn gaan doen. Het is al erg genoeg dat alle muziek tegenwoordig gerecycled wordt, maar dat het met de films steeds erger wordt is ook diep bedroevend.

  Beantwoorden

Plaats een reactie