Resident Evil 9 nieuws in show Sony?

Sony is waarschijnlijk van plan om in de maand mei een nieuwe State of Play uit te zenden. Hierin zouden we best wel eens wat nieuwtjes kunnen horen over een nieuw Resident Evil-spel. Bekende lekker DuskGolem heeft hier zoals vanouds ook wat over te zeggen.

fanart van RE9a
fanart van RE9a

De laatste State of Play van Sony is alweer van februari van dit jaar. En aangezien ze vorig jaar ook in mei een uitzending hadden, verwacht Jeff Grubb van Giant Bomb in zijn Giant Bombcast dat we deze maand dus wat kunnen verwachten van Sony. Alleen hoeft dat geen State of Play te zijn, het kan natuurlijk ook een Playstation Showcase zijn. In ieder geval betekent het voor ons (hopelijk) nieuwe beelden van het project.

Resident Evil 9

Ryan ‘DuskGolem’ is geen onbekende voor wat betreft het lekken van correcte informatie omtrent de Resident Evil-reeks. Hij geeft aan dat Capcom druk bezig is met de aankondiging van Resident Evil 9. Het spel zou een geplande releasedatum hebben ergens in januari 2025. RE9 is ondertussen al 7 jaar in ontwikkeling.

Verder geeft de beste man aan dat het (en dat is natuurlijk niet echt een verrassing) spel het grootste ontwikkelingsbudget heeft van de reeks en dat Capcom grote en ambitieuze plannen heeft. Uiteraard houden ze hun mondje voorals nog stijf dicht daar bij de Japanse uitgever, dus we moeten dit nog met een korrel zout nemen. Maar met een beetje geluk komt er meer helderheid, deze maand.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Verder geeft DuskGolem aan dat het verhaal van Resident Evil 9 zich afspeelt op een eiland wat gebaseerd is op Singapore en ligt in de zee voor Zuidoost Azië . Wij zijn in ieder geval erg benieuwd, wat het ook wordt. Persoonlijk kan ik niet wachten om mijn tanden in een nieuw RE-avontuur te zetten. Het achtste deel met de weerwolven en een grote mevrouw met dito hoed viel bij mij ook erg in de smaak, alhoewel het best iets enger had gemogen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie