Resident Evil bestaat 25 jaar

Vanaf vandaag is het groot feest: de franchise Resident Evil bestaat op de kop af 25 jaar. Dit gaat gepaard met veel festiviteiten. Uitgever Capcom heeft de campagne REmind gelanceerd, waar je een terugblik krijgt op 25 jaar Resident Evil. Je kan er zelf aan meewerken door jouw herinneringen met de hashtag #REBH25th te posten op Twitter. Capcom zorgt er dan voor dat het op de website terecht komt. Hier kan je nalezen hoe dat precies in zijn werk gaat.

https://twitter.com/RE_Games/status/1374013632468693001

Verder is er in april een nieuwe showcase met meer informatie over hun aankomende game Resident Evil 8 Village. Verwacht nieuwe gameplay features, personages en meer info omtrent de game die op 7 mei uitkomt. Een open beta-test voor RE:verse, de aankomende Resident Evil multiplayer die als gratis uitbreiding zit bij RE8, komt er ook aan. PlayStation 4-, Xbox One- en Steam-spelers kunnen deelnemen aan de open beta-test van Resident Evil Re:Verse die plaatsvindt van 8 april om 08:00 uur tot 12 april om 07:59 uur. RE:verse staat bol van oude en nieuwe iconische helden en schurken die het online tegen elkaar gaan opnemen.

Naast de games heeft de franchise ook live action en animatiefilms. Binnenkort komt daar een Netflix animatiefilm bij, Resident Evil: Infinite Darkness. Hier zijn ook nieuwe beelden en een storyline van vrijgegeven, die zijn hier te zien.

Uiteraard gaan wij deze festiviteiten nauwlettend in de gaten houden en jullie van alle nieuwtjes voorzien zodra die bekend zijn. En misschien gaan wij ook wel wat organiseren omtrent het verjaardagsfeestje van Resident Evil. Hou sowieso de site in de gaten. Welke spellen en/of films heb jij goede herinneringen aan? Ik hoor het graag van je in de comments of op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie