Resident Evil HD Remaster verschijnt 20 januari 2015

Ontwikkelaar Capcom heeft naar buiten gebracht dat de in high definition opgepoetste Resident Evil-versie vanaf 20 januari 2015 digitaal verkrijgbaar is. Met een prijskaartje van om en nabij de 20 euro verschijnt de moeder van alle survival horrorgames op de Xbox One en PS4 in 1080p, op de andere platformen, PC, PS3 en Xbox360 in 720p.
resident-evil
Om de fans alvast warm te krijgen heeft Capcom tevens een veelzeggende teaser trailer uitgebracht die typerend is voor de Resident Evil-reeks. Eerder deze week verscheen ook een trailer met gameplay op PC in 60 frames per seconde en full HD.

Resident Evil HD Remaster (Doors Teaser)

Resident Evil - PC gameplay footage

Sjoerd Jaspers

Echt goede horror is zeldzaam. Daar ben ik na bijna 20 jaar wel achter gekomen. Maar soms word je aangenaam verrast. En die aangename sensatie begrijpen maar weinig mensen. Werkelijke angst blijft je achtervolgen, ook nadat je tv of pc uit is. Ik mag dan graag terug denken aan die keren dat ik 'The Shining' van Kubrick zag of 'Insidious' van James Wan. Horror pur sang. Anderzijds zie ik nog graag een onvervalste slasher, het liefst uit de jaren tachtig. Synthesizers op de achtergrond, beroerde dialogen en brute kills, alle noodzakelijke ingrediënten. Zo nu en dan slinger ik ook nog wel eens m'n Playstation 2 of 3 aan. Een van de wat oudere Silent Hills, Resident Evil of een wat wazige verontrustende game van Suda51. Dan ben je me wel even kwijt. Als ik niet met horror bezig ben, ben ik aan het schrijven. Over van alles, maar natuurlijk ook over horror. PM me als je suggesties hebt m.b.t. games. Op het gebied van horror games zal me altijd wel iets ontgaan.

Plaats een reactie