‘Resident Evil’-reboot wordt keiharde horrorfilm

Net als bij de Resident Evil-games, werden de films steeds meer actie. Horror was bijna niet meer te herkennen. Capcom bracht met Resident Evil 7: Biohazard weer een echte horrorgame uit en nu werkt filmproducent James Wan aan een reboot van de films met hetzelfde idee.

Greg Russo is al een jaar bezig met het schrijven van het script en laat zich vooral inspireren door Wan’s horrorfilms en de laatste Resident Evil-game. In een interview met Discussing Film liet hij weten:
“Uiteraard ben ik een grote fan van de franchise dus om aan te werken was erg leuk. En ze hebben zes films gemaakt, als je daar mee gaat werken wil je iets anders doen en niet alleen maar rehashen. Voor mij was het heel duidelijk dat ik terug wilde gaan en het weer eng wilde maken al,s een horrorfilm in James Wan-stijl was de pitch. Dus terug naar het begin en kijken wat de spellen eng maakte. Dus ja, Resident Evil 7 was een beetje een benchmark in mijn zoektocht.”

Deze week werd bekend dat regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down) is aangetrokken en de productie waarschijnlijk volgend jaar zal beginnen.


Zijn jullie benieuwd naar een reboot van de Resident Evil-films?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie