RE-Verse bèta, Resident Evil multiplayer, is dit weekend live en ik heb het gespeeld

RE-Verse is een multiplayer spel wat zich afspeelt in het Resident Evil-universum. Echt ontzettend veel iconische figuren maken de opwachting, iets waar een beetje fan zijn of haar hart al sneller van gaat kloppen. Zo ook die van mij. Ik had hoge verwachtingen over dit, gedeeltelijk door de cast van helden en schurken, maar ook omdat Capcom iets goed te maken heeft. De vorige pogingen tot multiplayer waren op zijn zachtst gezegd niet zo goed te noemen. Hebben ze nu wel een goede poging gedaan?

Bij het opstarten kom je gelijk in een simpel menu waar je of een spel kan starten, of kan kijken welke karakters er beschikbaar zijn en welke krachten ze hebben. Elk figuur heeft namelijk speciale vaardigheden die ervoor zorgt dat de speelstijl net iets anders is. Zo heeft Jill Valentine een landmijn op zak en een mes waarmee ze venijnig uit kan halen, een skill die Hot Dogger heet. Leon S. Kennedy kan op zijn beurt weer twee wapens tegelijk hanteren en een gemene roundhouse kick geven voor de mensen die teveel in zijn persoonlijke ruimte komen. Ook kan je kijken welke variaties er zijn met de monsters, de zogenoemde biowapens. (Hierover later meer) Elk biowapen heeft twee verschillende krachten vergelijkbaar met de menselijke tegenhangers. Jack ‘Welcome to the family’ Baker uit Resident Evil 7, kan je met 1 klap doodmaken en hanteert twee kettingzagen, gewoon omdat het kan. Ook de Nemesis uit Resident Evil 3 doet mee en als je hem bent, dan kan je tentakels uit de grond laten komen om zo je prooi af te remmen en draag je een bazooka met je mee. Zo zijn er 5 verschillende helden en 5 verschillende biowapens.

Je begint als mens. Kies er een waar je mee begint en je verschijnt in een map (de beta heeft vooralsnog één locatie, maar er komen er meer bij) Zij hebben wapens op zak en nu is het de bedoeling dat je elkaar afknalt. Als je dan doodgaat, dan muteer je als een biowapen. Verspreid over de map liggen paarse flessen met virus. Hoe meer je daarvan oppakt als mens, hoe beter je muteert. Dus pak je geen virussen op en ga je dood, dan muteer je als het eerste monster Fat Molded. Pak je er vijf dan muteer je als Super Tyrant. Die laatste geeft uiteraard meer voordeel dan de eerste. Als gemuteerd monster heb je dan kans om wraak te nemen op diegene die jou heeft doodgemaakt, maar pak vooral de andere die je tegenkomt ook. Maar vergis je niet, als mutant kan je ook nog eens doodgaan en dan verschijn je weer als mens.

Nu was ik bang dat de biowapens veel sterker zouden zijn dan de helden, maar dat valt in de praktijk gelukkig mee. De balans is goed gevonden. Nu helpt het wel dat de map aardig klein is en je dus al snel anderen tegenkomt. Dit maakt dat de potjes (die ongeveer een minuut of vijf duren) behoorlijk hectisch zijn. Van alle kanten komen er mutaties en mensen op je af die dan, al dan niet per ongeluk, je helpen van een biowapen te ontsnappen. Punten krijg je als je een ander doodmaakt, alleen krijgen de biowapens geen punten als ze een andere mutatie doodmaken. Helaas werkt dat in de praktijk wat minder, juist omdat die potjes zo chaotisch zijn. Het is gewoon elkaar opzoeken en rammen geblazen, als ik een zekere oranje fantastische superheld mag citeren. Na een minuutje of vijf is het afgelopen en zie je het resultaat wie de meeste punten heeft. En dan begint het weer van voor af aan.

Als los spel zou RE-Verse veel te oppervlakkig zijn, maar vergeet niet dat dit een gratis toevoeging is aan Resident Evil 8. En juist daarom maakt dit een leuk tijdverdrijf, het is gratis en gewoon even lekker hersenloos knallen met vier tot zes anderen. Het eerste rondje is even inkomen en kijken hoe de map is, maar dat heb je zo door en dan weet je waar gezondheid, munitie en flesje virus te vinden is. De balans is prima in orde, als biowapen ben je gelukkig niet té overpowered. Potjes worden wel al gauw chaotisch, dus tactiek is ver te zoeken. Maar dat pretendeert dit spel ook niet te zijn.

RE ReVerse - Aankondigingstrailer

De bèta loopt nog tot vandaag 11 april, dus je kan het zelf nog uitproberen. Vanavond gaan Frank en ik een potje spelen (ik weet nog niet hoe de matchmaking met vrienden is), en zullen dat streamen op ons Twitch-kanaal. Dus kom ook vooral gezellig een kijkje nemen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “RE-Verse bèta, Resident Evil multiplayer, is dit weekend live en ik heb het gespeeld”

Plaats een reactie