Vette trailers voor Resident Evil 4 Remake, RE8 Winters’ Expansion DLC en Re-verse

Gisteravond was de Resident Evil Showcase en hierin werden we flink getrakteerd door Capcom op nieuwtjes van verschillende Resident Evil-projecten. Zo zagen we nieuwe gameplay van Resident Evil 4 Remake, een nieuwe trailer van de DLC The Winters’ Expansion en werden we er nog maar eens aan herinnerd dat multiplayer shooter RE:Verse eind deze maand uitkomt.

Winters’ Expansion

Capcom begon de show gelijk goed met een nieuwe trailer van hun aankomende DLC van Resident Evil Village: Winters’ Expansion. In deze uitbreiding volg je het verhaal van Rose Winter. Zij is de dochter van Ethan Winter, de protagonist uit Village. In het filmpje doen de ontwikkelaars ook uit de doeken waarom ze voor haar hebben gekozen en vertellen ze ook wat over haar achtergrond.

Resident Evil Village - Gold Edition (Winter's Expansion Gameplay)
Winters’ Expansion

De DLC is los verkrijgbaar, maar ook als bundel in de Resident Evil Gold Edition. In deze editie krijg je niet alleen de expansion, maar ook heb je de mogelijkheid om Village in derdepersoons perspectief te spelen. Over de schouder van Ethan meekijkend, dus. Ook krijg je nieuwe content in de Mercenaries-modus en kan je spelen met niemand minder dan (een ietwat kleiner gemaakte) Lady Dimitrescu. De Gold-editie en de Winters’ Expansion los zijn vanaf 28 oktober te krijgen op PC, PlayStation 4 en 5, Xbox Seris X|S en XBox One. Ook komt die dag een cloud-versie naar de Nintendo Switch.

Multiplayer mayhem

Ook Capcom, en dus ook Resident Evil, moet er aan geloven. Een all-guns-outmultiplayer-only shooter in het RE-universum. RE: Verse komt ook op 28 oktober uit en is gratis voor iedereen die Resident Evil: Village of de gold-editie bezit. Het spel ondersteund volledig crossplay, dus alle console- en pc-spelers zitten bij elkaar in dezelfde lobby. Nu ben ik niet heel erg fan van het spel, maar dat is toch wel een leuke toevoeging en ik ga het zeker weer een keer proberen aan het eind van de maand. Capcom heeft grote plannen en is in ieder geval van plan het een paar flinke updates te geven, zoals op te maken is uit hun getoonde roadmap. En voor alle spelbezitters is er van 23 tot 25 oktober een early access-periode, waarin je dus eerder aan de slag kunt met het spel op de PC, PS4 en XboxOne.

Resident Evil Re-Verse - Gameplay Trailer
RE: Verse

Resident Evil 4 remake

Belofte maakt schuld: Capcom had laatst toegezegd dat ze met nieuwe beelden omtrent de Resident Evil 4 remake zouden komen, en dat hebben ze tijdens de Resident Evil Showcase ook behoorlijk gedaan! In onderstaand filmpje zien we de iconische openingsscene en dito raamspring-scene van Leon.

Resident Evil 4 Remake - Extended Gameplay
Resident Evil 4 remake

Oh, wat heb ik hier een zin in en wat ziet het er vet uit. Ik had deel 4 laatst al in VR meegemaakt, maar zo met hele mooie en opgepoetste graphics krijg ik gelijk weer zin om het verhaal nog eens mee te maken. De Resident Evil 4 remake is vanaf vandaag vooraf te bestellen op PlayStation 4 en 5, Xbox Series X|S en XBox One en PC. Als je het spel op de PS4 koopt, krijg je een gratis upgrade naar de PS5. Kijk, dat is netjes. De remake staat gepland voor 24 maart 2023.

Resident Evil 4 Remake - Story Trailer
Resident Evil remake story trailer

Zo, tot zo ver deze week met grote aankondigingen van zowel Konami als Capcom. Ik kan weer rustig slapen. Van welk nieuws in deze Resident Evil Showcase werd jij enthousiast? Ik hoor het graag van je.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie