RetroCon: Ook Rotterdam krijgt een Comic Con

Twee jaar geleden was daar opeens de Dutch Comic Con, een succesvol evenement geïnspireerd op de grote Amerikaanse stripbeurzen. Naast een tweede editie en een Kerst-editie dit jaar, is er ook een Comic Con in Amsterdam RAI georganiseerd. Deze maand kunnen ook liefhebbers in en rond Rotterdam hun hart ophalen, 27 november vindt de Rotterdam RetroCon plaats in Ahoy.comic-con-rotterdam

Het persbericht:
Op 27 mei 1997 werd in Rotterdam al de eerste comic conventie van Nederland onder de naam Comic Con Rotterdam gehouden. Nu bijna 20 jaar na de eerste editie keert de comic con terug met een nieuwe reeks pop-culture evenementen waarvan de eerste speciale editie genaamd RetroCon op 27 november plaats zal vinden in Rotterdam Ahoy.

In een tijd dat promoten op het internet nog als weinig zinvol werd beschouwd en er met emmertjes behanglijm door de stad werd geplakt was de eerste editie al een bescheiden succes te noemen. Wat destijds begon als een bruisende bijeenkomst van circa 400 man bestaande uit verzamelaars van comics en collectibles, locale stripwinkels en tekenaars wordt nu, bijna 20 jaar later groots herhaald in Rotterdam Ahoy.

Het eerste evenement in de nieuwe reeks van Comic Con Rotterdam vindt plaats op zondag 27 november aanstaande en heeft als thema “retro”. Nostalgie en jeugdsentiment staan centraal op het RetroCon evenement waar bezoekers zich kunnen vermaken met comics, films, cartoons, toys, games, cosplay en podium entertainment.

De organisatie heeft in 2017 ook nog 2 evenementen in de planning, CosplayCon Europe en Comic Con Rotterdam. “We hebben 1 missie en dat is kwalitatief hoogwaardige evenementen neerzetten, een beleving waar mensen nog lang over zullen napraten” zegt David Brown, medeorganisator.

Pop-culture evenementen zijn een razend populair fenomeen, de early bird tickets van RetroCon waren in een mum van tijd uitverkocht, de organisatie verwacht ook een stormloop op de reguliere kaarten. Het definitieve programma zal in oktober via de website en social media worden bekend gemaakt.
retrocon-rotterdam-2016
Over het programma is nog niet heel veel duidelijk, dit staat binnenkort hopenlijk op de website. De RetroCon vindt plaats op 27 november in Rotterdam Ahoy. Tickets zijn te koop voor €17.50

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie