Reuzenspinnen in de riolen van comic ‘Under’

Bijna iedereen is wel bekend met de legende dat er krokodillen leven in de riolen. Soms zitten er ook slangen in de pijpleidingen en kruipen reuzenspinnen vanonder putdeksels vandaan.

Dit alles is geen broodje aapverhaal meer in deze tweedelige graphic novel serie met de titel Under. Het wordt uitgegeven door Titan Comics. Het verhaal is geschreven door Christophe Bec (Sanctuaire/Heiligdom, Bunker), de tekeningen komen van Stefano Raffaele (The Blackburn Covenant) en de kleuren van Christian Favrelle.

UNDER_CoverVoor Luitenant Wilson Jericho bestaat hel wel degelijk en wel in de riolen van de stad Megalopolis. Als officier van de Rioolpolitie is hij verantwoordelijk dat alles soepeltjes verloopt in de “ingewanden” van de stad. Hij kent de riolen op zijn duimpje en wordt daarom gevraagd als gids voor Sandra Yeatman, een jonge wetenschapper en zoöloog, die de waarheid wilt achterhalen van alle broodje aapverhalen over de fauna in de riolen.

Maar tijdens hun expeditie komt Jericho er gauw achter dat hij toch nog een hoop heeft te leren over de riolen wanneer hij een groep gemuteerde reuzenspinnen ontdekt, die klaar zijn om de stad boven aan te vallen.

Voor het eerste deel van Under; Monster Beneath, moeten we toch nog een tijdje op wachten. Deel 1 komt pas uit op 29 juli.

Welke comics lees jij op dit moment?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie