Review: Buffy the Vampire Slayer # 1 (Boom Studios)

Na een succesvol vervolg gekregen te hebben in een Dark Horse comicreeks is Buffy the Vampire Slayer terug bij een andere uitgever, Boom Studios!

Deze nieuwe serie borduurt niet voort op de Dark Horse comics, maar start het bekende verhaal van de jonge, knappe vampierenjager en haar leven op school in en opnieuw. Al je favoriete karakters zijn van de partij: Buffy, Willow, Xander, Giles, etc. De balans van humor en horror die zo kenmerkend was voor de originele tv-series kun je ook zeker terugvinden in het eerste nummer.

De tekeningen zijn een perfecte mix van levendige striptekeningen en realistisch artwork. Nergens heb je het gevoel dat je zit te kijken naar nagetekende foto’s zoals vaak bij stripbewerkingen van tv-series of films. En dat zonder dat de karakters hun gelijkenis met de acteurs verliezen.

De serie wordt geschreven door Jordie Bellaire met tekeningen van Dan Mora. De bedenker van Buffy (en natuurlijk de man achter o.a. de Avengers film) Joss Whedon treedt op als consultant voor de serie.

Al met al een prima serie voor fans van de originele serie of gewoon voor stripliefhebbers op zoek naar wat light-horror.

Sterren: 3.1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie