Review: Is Midnight, Texas de nieuwe True Blood?

Vanavond gaat de eerste aflevering van Midnight, Texas in premiere op Spike TV Nederland. De basis van de serie zijn de gelijknamige boeken van Charlaine Harris. En die naam moet menig serieliefhebber toch wat zeggen. Zij schreef eerder de The Southern Vampire Mysteries, misschien beter bekend als de Sookie Stackhouse Mysteries. Deze boeken kregen wereldfaam door HBO’s serie True Blood. Sterker nog, was één van de redenen dat ik met De Nachtvlinders ben begonnen. De eerste aflevering van Mightnight, Texas begint veelbelovend!

Welcome to Midnight, Texas

We leren het charmante medium Manfred Bernardo (François Arnaud) die net een sessie heeft met een van zijn vaste klanten. Erg soepel loopt het niet, maar een telefoontje van ene Hightower is voor hem de reden om Dallas te verlaten. Op advies van zijn moeder vertrekt hij naar het plaatsje Midnight in Texas.

Midnight Texas Trailer - vanaf 8 augustus op Spike!

Het ontvangst is in eerste instantie hartelijk, maar vreemd. Zoals ieder klein dorpje vertrouwt ook in Midnight, Texas niemand een nieuwkomer. Zeker niet als iedereen op jouw website kan lezen dat je een medium bent. Bobo, de eigenaar van de lokale pandjeswinkel en verhuurder van het huis waar Manfred in verblijft, staat open voor Manfred’s skills en vraagt hem direct om hulp voor de verdwijning van zijn verloofde Aubrey.

Als Aubrey tijdens de buurtbarbecue dood aanspoelt, leert Manfred in korte tijd de werkelijke achtergrond van de lokale bewoners kennen en zal hij moeten kiezen aan welke kant hij staat.

Midnight, Texas is voor True Blood-liefhebbers

True Blood werd gemaakt door HBO en dat was in de eerste paar seizoenen zeker te merken. Zeer hoge kwaliteit en een goed doorwerkt plot. Langzaam werd de serie soapiër; meer vreemde wezens, meer onderlinge ruzies en drama’s. Het verschoof naar donkere vampierhorror naar minder zware supernatural-fantasy.

Midnight, Texas is geproduceerd voor de Amerikaanse zender NBC en is duidelijk een verhaal uit de pols van Charlaine Harris. Een supernatural dramaserie; Luchtig, bovennatuurlijk en niet al te geheimzinnig. De karakters zijn divers en kleurrijk, het acteerwerk is prima in orde.

De serie is zeker niet van dezelfde kwaliteit als het eerste seizoen True Blood, maar menig Sookie Stackhouse-liefhebber zal 6 weken genieten van de uitzendingen elke dinsdag om 22.00 uur bij Spike. Ik ook.

Alleen outsiders voelen zich thuis in de nieuwe tv-serie op Spike: Midnight, Texas. Vanaf 8 augustus, iedere dinsdag om 22.00 uur, exclusief op Spike.
(Spike zie je bij KPN, Telfort, XS4ALL, NLE, Glashart Providers: kanaal 13 | Ziggo: 16 | Caiway: 18 | T-Mobile Thuis: 19)

Interessant artikel?

6 gedachten over “Review: Is Midnight, Texas de nieuwe True Blood?”

  1. Ik heb de eerste twee afleveringen ook gezien. En ik moet zeggen, dat beloofd nog best wat. Ik had natuurlijk hier op de Nachtvlinders de aankondiging en de trailer al gezien, dus ik wist een klein beetje wat ik kon verwachten. Maar de verhaallijn is interessant, de monsters leuk en het acteerwerk prima. Deze ga ik wel blijven kijken.
    True Blood ken ik niet, maar bij mij werkt het dus andersom, als deze serie zo leuk wordt als hij nu lijkt te gaan worden, dan ga ik True Blood ook zeker eens kijken 🙂

    Beantwoorden
  2. op dit moment zijn er 3 afleveringen. de 1e en 2e zijn grotendeels intro’s en bij de 3e begint er echt een beetje character building in te komen)

    tot nu toe vermaak ik mij er best mee en ben benieuwd wat de rest van de serie ons gaat brengen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie