Review The Evil Within 2: “Continu een gevoel van paniek”

The Evil Within 2 is een survival-horrorgame in een half open wereld. Het spelen van het eerste deel is absoluut niet noodzakelijk. Ik speelde deel 1 wel eventjes, maar had op dat moment geen zin in een lineaire game. Dus toen de postbode The Evil Within 2 bracht, was ik dolgelukkig. En een klein beetje bang, terecht want tijdens het spelen had ik een continu gevoel van paniek.

Donker en alleen

Ik deed alle lichten uit, geluid via mijn surround systeem, Playstation 4 Pro aan en begon. Allereerst, misschien wel het allerbeste horrorelement van dit spel, de audio. Je hartslag gaat steeds hoger door het geluid, je hoort de monsters nog voordat je ze ziet, of zij jouw zien. Angstaanjagend. Dit zorgt voor de betere horrorsfeer. De graphics zijn ook aanzienlijk beter dan het eerste deel, maar in verhouding met andere games van deze tijd viel het me een klein beetje tegen. Ze zijn zeker niet slecht, dus gelukkig heeft het bij mij geen invloed op het spelplezier gehad.

Continu paniek

Ik ben van nature niet heel erg schrikachtig, maar deze game speel ik toch echt liever met het licht aan, anders zit ik continu met hartkloppingen te spelen. Achter elke deur verwacht je iemand of iets, en toch schrik je weer als er wél iemand staat. Je weet dat het komt, en dan komt het niet, volgende gang en deur zal ook wel niet dan en dan bam geluid en iets schiet weg. In de pc versie kan je met een bepaalde code deze game in first person modus spelen, hierdoor wordt het nog enger. Ik ben blij dat ik dat niet hoefde te doen, laten we het daar op houden.

https://youtube.com/watch?v=5LlLQCGDAAE

De monsters zijn zo ongelofelijk mooi en angstaanjagend gemaakt. Je weet dat je niet altijd genoeg kogels hebt, dus soms is vluchten gewoon beter, maar die monsters… kippenvel… continu. Ik heb uren rondgedwaald in de eerste hoofdstukken om attributen te zoeken en wapens up te daten. Maar bovenal om gewoon te genieten van de angst en het continue gevoel van paniek.

De verhaallijn

Detective Sebastian Castellanos has lost everything, including his daughter, Lily. To save her, he is forced to partner with Mobius, the shadowy organization responsible for the destruction of Sebastian’s former life. Sebastian must descend into one of their terrible creations, the disturbing world of Union. Horrifying threats emerge from every corner, and he must rely on his wits to survive. For his last chance at redemption, the only way out is in.

Het verhaal is precies goed genoeg, wat mij betreft. Niet te vaag, niet te moeilijk en niet te simpel. De meningen daarover zullen vast verschillen, maar als ik een goed verhaal wil, dan kijk ik wel een film. Het verhaal is goed genoeg om je te verliezen in de game en niet door te hebben hoe laat het geworden is. The Evil Within 2 is niet moeilijk om te spelen, maar uitdagend genoeg om de volgende dag weer aan te zetten en ergens wil je toch weten of je uiteindelijk de dochter kan redden.

The Evil Within 2 ligt nu in de winkel (PC/Xbox One/PlayStation 4)

Sterren: 4.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie