Webserie Riese: Kingdom Falling dinsdag op Syfy.nl

Riese: Kingdom Falling
In de categorie donkere fantasie vandaag leuk nieuws, Syfy gaat de webserie Riese: Kingdom Falling uitzenden.

Riese: Kingdom Falling vertelt het spannende en zenuwslopende verhaal van de rebelse heldin Riese (Christine Chatelain) die al jarenlang wordt opgejaagd door een gevaarlijke en religieuze sekte. Samen met haar wolf Fenrir trekt zij van land naar land in de ineenstortende wereld van Eleysia. Ook hier moet zij zien te ontsnappen aan haar achtervolgers en haar mysterieuze verleden.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3yXNM9bYPDo?rel=0&w=620&h=379]

Riese is een webserie met afleveringen van ongeveer 10 minuten, de serie startte in 2009 op YouTube voor slechts 5 afleveringen, het werd een succes en op het moment dat men een tweede hoofdstuk wilde ontwikkelen besloot Syfy om het project bij te staan en er werden nog 5 afleveringen geproduceerd. Syfy zondt de serie van 10 afleveringen eind vorig jaar uit op syfy.com.

Nu is ook Europa aan de buurt, komende week start de serie in Engeland, Italië, Frankrijk, Duitsland op de desbetreffende websites van Syfy. In Nederland en België zal Riese: Kingdom Falling vanaf 29 maart op de site van Syfy te zien zijn, iedere dinsdag én donderdag volgt een nieuwe aflevering. De serie is op die manier gratis voor iedereen te zien, je hebt er geen abonnement voor digitale televisie voor nodig.

Riese is een donkere fantasy/sciencefiction serie met steampunk invloeden en won de award voor beste cinematografie op de Streamy Awards (soort van online Emmy’s). Naast hoofdrolspeelster Christine Chatelain spelen Sharon Taylor (Stargate Universe), Ben Cotton (Harper’s Island), Allison Mack (Smallville), Ryan Robbins (Caprica), Patrick Gilmore (Stargate Universe), Alessandro Juliani (Battlestar Galactica) en Emilie Ullerup (Sanctuary) in de serie.

Nieuwgierig? We hebben twee exclusieve behind the scenes (art direction en camera/photography) van de serie die je een indruk kunnen geven van de serie die dinsdag begint.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Mocht je liever alle afleveringen in één keer kijken, dan worden voor jou alle 10 afleveringen op 5 mei uitgezonden op het digitale kanaal van Syfy.

Riese: Kingdom Falling, vanaf 29 maart iedere dinsdag en donderdag een nieuwe aflevering op Syfy.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Webserie Riese: Kingdom Falling dinsdag op Syfy.nl”

Plaats een reactie