Robert Englund krijgt rol in Strangers Things 4

Groot nieuws in de horrorwereld! Robert Englund, bekend van zijn iconische rol als Freddy Krueger in de Nightmare on Elm Street-franchise, zal verschijnen in het vierde seizoen van Stranger Things! Hoewel er nog niet veel over het plot onthuld is, zal Englund het personage van Victor Creel spelen; een gevaarlijke man die in een psychiatrisch ziekenhuis is opgesloten voor een moord in de jaren ’50. Wat voor rol hij in het verhaal van seizoen 4 zal spelen met de rest van de cast is not onbekend.

Stranger Things is natuurlijk een liefdesbrief naar de vele horror-, scifi- en fantasymedia uit de jaren ’80, met duidelijke echo’s van films als E.T., The Goonies en het werk van Stephen King. De casting van oude bekenden uit die tijd is dan ook een geniale zet om die nostalgie kracht bij te zetten. Denk bijvoorbeeld ook aan Winona Ryder, die destijds met Beetlejuice en Bram Stoker’s Dracula bekend werd en sinds seizoen een al de rol van Joyce Byers speelt. Wij rekenen erop dat Englund een fantastische nieuwe toevoeging aan de serie is!

Zeven andere nieuwe rollen zijn volgens Bloody Disgusting ook toegevoegd aan de cast: Jamie Campbell Bower, Eduardo Franco, Joseph Quinn, Sherman Augustus, Mason Dye, Nikola Djuricko en Tom Wlaschiha. Ook keert David Harbour terug als Hopper, die aan het eind van seizoen 3 overleden leek te zijn maar opduikt in het ijskoude Rusland. Tegelijkertijd ontwikkelt zich aan de andere kant van de wereld in de VS een nieuwe dreiging die alles met elkaar verbindt. De Duffer Brothers beloven het grootste en engste seizoen van Stranger Things tot nu toe!

De productie van het vierde seizoen van Stranger Things was dit jaar vertraagd door COVID-19, maar is sinds september weer aan het filmen. Een officiële releasedatum is nog niet aangekondigd. Stranger Things is te zien op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie