Robert Englund nog eenmaal Freddy Krueger

Robert Englund, de acteur die horroricoon Freddy Krueger tot leven bracht in A Nightmare on Elm Street, kruipt nog een keer in de huid van dit nachtmerriemonster. Maar deze keer niet om tieners angst aan te jagen in hun dromen: nu om hulde te brengen aan Freddy zelf en de make-up die hij decennia lang heeft gedragen.

Robert Englund speelde in 1984 voor het eerste Freddy Krueger en deed dit wederom in de zeven vervolgen. Ook stond Englund een keer tegenover Jason uit Friday the13th en had hij zijn zijn eigen tv-show Freddy’s Nightmares eind jaren tachtig.
In de remake van A Nightmare on Elm Street van 2010 heeft Englund het stokje [onvrijwillig red.] overgedragen aan Jackie Earle Haley.

Robert Englund is ook niet meer de jongste en hij vindt dat aan zijn tijd als Freddy een einde begint te komen. Of toch nog een laatste keer? Nog een keer zal de acteur in Freddy veranderen in de documentaire Nightmares in the Makeup Chair.
https://www.youtube.com/watch?v=ch3e4ziCszc
In deze documentaire zullen we zien hoe Englund verandert in Freddy Krueger door de handen van make-up artiest Robert Kurtzman (Army of Darkness, In the Mouth of Madness). De documentaire zal geregisseerd worden door Robert Kerz, medeoprichter van de Flashback Weekend Chicago Horror Convention. De oudste horrorcon en filmfestival van Amerika.
Tijdens de transformatie zal er gepraat worden over de hele Nightmare on Elm Street-serie, Wes Craven en Englund zal zijn bewondering uiten voor horror make-up artiesten.

Het is nog even onbekend wanneer deze documentaire in première zal gaan, maar verwacht wordt op een filmfestival ergens in 2017. Samen met deze première zal er een boekversie worden uitgegeven. Perfect voor op de salontafel als gesprekstarter.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie