Robert Zemeckis gaat remake van Roald Dahl’s ‘The Witches’ regisseren

Robert Zemeckis, bekend van films als Back to the Future, Death Becomes Her, Forrest Gump en Allied, gaat de remake van The Witches regisseren. De klassieker van Roald Dahl werd al eerder verfilmd in 1990. Nicolas Roeg deed toen de regie en Anjelica Huston speelde de Opperheks. De productie was destijds in handen van Jim Henson, het was de laatste film voor zijn dood in mei 1990. Ook Roald Dahl stierf in 1990, ik heb de film dan ook altijd beschouwd als een laatste eerbetoon aan deze twee grootheden op het gebied van kindercultuur.

De plannen voor een remake van The Witches zijn niet nieuw, al in 2008 wilde Guillermo del Toro een stop-motion film maken van The Witches. De agenda van de Oscarwinnaar is echter te vol, daarom neemt Zemeckis, wiens fantasyfilm Welcome to Marwen eind van dit jaar uitkomt, het nu van hem over. Guillermo del Toro (Cronos, Hellboy, The Shape of Water) is nog wel betrokken bij de productie, samen met Alfonso Cuaron (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Children of Men, Gravity). Zemeckis zal het script samen met zijn zakenpartner Jack Rapke schrijven; de twee werken al jaren succesvol samen.

Anjelica Huston in The Witches van Nicolas Roeg uit 1990
Anjelica Huston in The Witches van Nicolas Roeg uit 1990

Er doen al geruchten de ronde dat de nieuwe verfilming dichter bij het oorspronkelijke verhaal van De Heksen zal blijven en het slot van het boek aan zal houden. In het boek uit 1983 gaat een jongetje – dat zijn ouders heeft verloren – met zijn Noorse oma op vakantie in een luxe hotel in Bournemouth. Laat daar nu juist de jaarlijkse bijeenkomst van heksen plaatsvinden. Het jongetje komt terecht in hun conferentieruimte en wordt gesnapt door de heksen die hem omtoveren in een muis, iets wat zij met alle kinderen op de wereld willen doen. Het is aan de kleine held om de heksen tegen te houden.

Wat vind jij van deze remake? En wie zou jij graag in de hoofdrollen willen zien? Laat het weten in een reactie!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Robert Zemeckis gaat remake van Roald Dahl’s ‘The Witches’ regisseren”

  1. Sorry VBM, maar je krijgt mij niet snel enthousiast over een remake. Al helemaal niet van een versleten Roald Dahl verhaal met een kind in de hoofdrol.

    Ik heb er zelden een remake gezien die even goed of beter is dan het origineel. Remakes van (succesvolle) oude films is gemakkelijk scoren in Hollywood en geeft helaas ook het gebrek aan oorspronkelijke ideeën aan. Ik zie nog 10 keer liever Hereditary (waar ik overigens weinig aan vond) a Quiet Place (die ik wel goed vond), It Follows of iets dergelijks. Want dat zijn tenminste wel een originele verhalen en een originele insteek op het genre. Wat ik er verder ook van mag vinden.

    Beantwoorden
  2. Bedankt voor je reactie Rob! Ik vind veel remakes onzin en vond de oorspronkelijke versie van The Witches geweldig (Dahl zal voor mij nooit stoffig zijn), deze remake hoeft voor mij dus niet zo nodig. Maar ik ben ook wel benieuwd naar het eindresultaat, en ik ben wel een beetje aan het fantaseren over de cast. Wat vond je trouwens van de remake van It?

    Beantwoorden

Plaats een reactie