Nieuwe castleden voor Rocky Horror Picture Show remake

De Amerikaanse tv-zender FOX werkt aan een twee uur durende tv-remake van The Rocky Horror Picture Show ter ere van het 40-jarig bestaan.

In 1975 werd de musical film The Rocky Horror Picture Show uitgebracht, met in de hoofdrol de briljante Tim Curry als transseksuele, buitenaardse onderzoeker Dr. Frank-N-Furter. De film is wereldwijd bekend en werd door de jaren heen geadapteerd als toneelstuk en musical. Zo kon je de show ook meerdere keren bijwonen in Nederland. Nog altijd draait de film regelmatig op het witte doek en wordt het stuk opgevoerd in theaters.

Laverne CoxDeze herfst wordt dit gevierd met een nieuwe versie van ‘The Rocky Horror Picture Show’ En dat mag wel gevierd worden. De show zal geregisseerd worden door Kenny Ortega (High School Musical, Hocus Pocus) en inmiddels is ook bekend wie de beruchte rol van Dr. Frank-N-Furter op zich mag nemen. Niemand minder dan Laverne Cox is gecast in de hoofdrol.

Laverne Cox ken je misschien wel als ‘Sophia Burset’ uit de komische gevangenisserie Orange is the New Black. Laverne werd hiermee de eerste transseksuele vrouw van African American afkomst met een hoofdrol in een populaire tv-serie. Ze speelde al eerder in The Mindy Project, Faking it en ze won een Emmy Award.

Victoria Justice en Ryan McCartan zijn gecast als het liefdeskoppel Janet Weiss en Brad Majors. Acteur zanger Staz Nair will vervult de rol van Rocky Horror. Als laatste is de acteur voor Riff Raff, een van Dr. Frank-N-Furters loyale helpers, bekend geworden: Reeve Carney.
rocky horror picture show 2016

The Rocky Horror Picture Show

Het net getrouwde stel Brad en Janet strand met autoproblemen in een afgelegen gebied. Ze komen bij het bizarre optrekje van Dr. Frank-N-Furter terecht, een transseksuele, buitenaardse geobsedeerde onderzoeker. Deze houdt op dat moment zijn jaarlijkse Transsylvaanse onderzoeksbijeenkomst om de geboorte van Rocky Horror te vieren, een goed uitziende mannelijke creatie die aan alle wensen van Frank-N-Furter moet voldoen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Nieuwe castleden voor Rocky Horror Picture Show remake”

  1. Ik heb de oude een paar keer gezien. Vind hem wel leuk maar niet fantastisch zoals veel mensen hem vinden. Maar zou zeker wel deze remake kijken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie