Roel Reiné gaat Stranders verfilmen

Stranders van Iris StobbelaarRoel Reiné (Michiel de Ruyter, Scorpion King: Battle for Redemption, Death Race 2 en 3) gaat het spannende fantasy-kinderboek Stranders van zijn echtgenote Iris Stobbelaar verfilmen. Reiné heeft altijd al een spannende kinderfilm willen maken, Stranders bevat voor hem alle elementen voor een avontuurlijk, visueel spektakel.

Stranders is het schrijversdebuut van Stobbelaar, ze werkte eerder als theaterregisseuse, kreeg bekendheid als actrice in de tv-serie Sam Sam en schreef columns voor het blad Wij jonge Ouders. Stranders komt deze week uit en telt wel 53 hoofdstukken en 445 pagina’s, Maaike Putman heeft de tientallen illustraties verzorgd. Het weidse Limburgse landschap, De Peel in Nederweert en de Mergelgrotten dienden onder andere als inspiratiebron.

De illustraties zijn van Maaike Putman
De illustraties zijn van Maaike Putman

Stranders gaat over Job. Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje…

Zaterdagmiddag 21 november, om 13:00, wordt het eerste exemplaar overhandigd aan acteur Frank Lammers in de De Kinderboekenwinkel aan de Rozengracht 34 in Amsterdam.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DBW
DBW
7 jaren geleden

Labyrinth plagiaat anyone?

tanja
tanja
1 jaar geleden
Antwoord aan  DBW

lees en vergelijk anyone?

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x