Het Roemeense spookbos Hoia Baciu inspireert J.H. Moncrieff

Het vierde boek Forest of Ghosts van J.H. Moncrieff in de serie GhostWriters is vorige maand in het Engels uitgekomen. De schrijver haalde haar inspiratie voor dit boek niet zomaar ergens vandaan. Ze bezocht het bekende Roemeense spookbos Hoia Baciu voor haar boek. Ze vertelt hier meer over in een interview op Horror After Dark.

Dit bos in Roemenië staat bekend als het meest spokende bos in de wereld.  Een bezoek aan dit bos eindigt gegarandeerd in een verblindende migraine en extreme buikkrampen.  Het bos heeft dit effect op mensen, ook al blijkt uit verschillende wetenschappelijke testen dat er geen waarneembare of logische oorzaken hiervoor zijn.  Moncrieff bracht wat tijd door om door dit bos te lopen en het te ontdekken, dit was volgens haar eigen zeggen “Fysiek ondraaglijke, maar ik heb het overleefd. Deze ervaringen werden de inspiratie voor Forest of Ghosts“.

Fotograaf: Swithun Crowe

Ze bezocht meerdere plekken om in de horrorsferen te komen. Zo ook Poveglia, een verlaten eiland voor de kust van Venetië. Dit eiland is berucht om zijn spookachtig gekkenhuis en zijn bloederige geschiedenis. Ze vindt het belangrijk om deze plekken allemaal te zien, zodat ze dingen in haar boek kan vertellen die op waarheid berust zijn. “Bij het opnieuw vertellen van de verhalen van een moorddadige arts die gruwelijke experimenten uitvoerde bij zijn patiënten, vermelden de meeste schrijvers niet de gigantische gaten in de vloeren, de afbrokkelende plafonds en de bijna totale duisternis.”

Fotograaf: Luigi Tiriticco

Voor Moncrieff is het bezoeken en onderzoeken van spookachtige plaatsen een logische keuze, voortkomende uit haar aangeboren nieuwsgierigheid.  Het duurde volgens haar dan ook niet lang voordat deze griezelige ervaringen in haar verhalen terug kwam. “Het hele plot van City of Ghosts kwam van een bezoek aan een Chinese spookstad. Terwijl ik me een weg baande door het vervallen dorp, met de beelden van de verdoemden die over me opdoemden en de roestige kabelwagens die getuigden van de mensen die er ooit hadden gewoond, dacht ik aan hoe eng het ’s nachts moest zijn, nadat alle toeristen naar huis waren gegaan.”

Met het boek City of Ghosts won Moncrieff de “2018 Kindle Book Review Award” voor het beste boek in de categorie ‘Horror/Suspense’. Of en wanneer de boeken van Moncrieff vertaald worden in het Nederlands is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie