Recensie: Rogue River (Jourdan McClure, 2012)

Rogue River Trailer

Rogue River vertelt het huiveringwekkende verhaal van Mara (Michelle Page), die na het uistrooien van het as van haar overleden vader een lift krijgt aangeboden van de vriendelijke voorbijganger Jon (Bill Moseley). Hij neemt haar mee naar huis, waar Mara kennis maakt met de hartelijke vrouw Lea (Lucinda Jenney). Lea en Mara vinden troost bij elkaar na hun persoonlijke tragedies. Wat op het eerste gezicht lijkt op een gemoedelijke ontmoeting, verandert in een gruwelijke nachtmerrie, wanneer de ware aard van Lea en Jon boven komt drijven. Mara moet vechten om levend uit de duistere en gewelddadige wereld van Jon en Lea te komen.

Rogue River is het debuut van regisseur Jourdan McClure en heeft meteen de smaak te pakken. Niet alleen wil hij binnen een jaar nog twee films (Children of Sorrow, The Sum of 9) en een tv-serie (Hell Hunters) uitbrengen, ook is Rogue River de volle 77 minuten vermakelijk. Daarbij zit de film wel vol clichés, maar moeten we deze de debutant zwaar aanrekenen als ze prima zijn uitgevoerd?

De uitvoering is de danken aan de zwaar ervaren cast, hoofdrolspeelster Michelle Page wordt namelijk geterroriseerd door niemand minder dan Bill Moseley (House of 1000 Corpses en The Devil’s Rejects) en Lucinda Jenney (G.I. Jane, The Mothman Prophecies), maar houdt zich dankzij haar uitgebreide bijrolletjescarrière goed staande.

Rogue River is een aardige lowbudgetterrorfilm met goed acteerwerk, redelijk camerawerk en een cliché verhaal. Rogue River is geen slecht debuut van Jourdan McClure, doch is te hopen dat in zijn volgende projecten wel een flinke dosis vooruitgang is te waarnemen.

Rogue River is nu te koop op dvd.

Sterren: 3 / 5
Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan de Joode
11 jaren geleden

Heb hem gekocht maar moet hem nog kijken Ben heel benieuwd!

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x