Roodkapje wordt horrorfilm

Sprookjes, verhaaltjes voor het slapengaan, spannend met altijd een goede afloop. Vroeger liepen deze verhalen vaak helemaal niet goed af. Zo zijn er versies van Roodkapje bekend waar helemaal geen jager inzit die hen komt redden, of versies waarbij oma en Roodkapje zorgvuldig aan stukken worden gescheurd.
Red - SyFy movies

Weerwolfjager Roodkapje

Nee, zo vreemd is het niet dat SyFy gaat maken met Roodkapje als weerwolfjager, waarin Felicia Day zal de hoofdrol vertolken. De film Red moet in 2011 klaar

Red neemt haar verloofde naar huis, waar hij de familie ontmoet en leert over hun bedrijf – de jacht op weerwolven. Hij is sceptisch over het bestaan van weerwolven tot hij gebeten wordt door een weerwolf. Wanneer haar familie er op aan dringt om hem te doden, probeert Red haar verloofde juist te redden.

Syfy Universal - Imagine GreaterSyFy heeft al meerdere sprookjes verfilmd naar de hedendaagse samenleving, zoals de miniserie The Alice dat op dit moment op SyFy in Nederland wordt uitgezonden. Ook is eerder dit jaar Beauty and the Beasts: A Dark Tale uitgezonden op de Amerikaanse SyFy. En er zijn nog meer plannen voor bijvoorbeeld Hansel and Gretel: Witch Hunters.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie