Rotterdamned: jubileum De Johnsons met premiere Xangadix Lives

Rotterdamned, het kleine zusje van het filmfestival Amsterdamned, staat dit jaar volledig in het teken van de Nederlandse horrorfilm De Johnsons. Naast dat de gerestaureerde versie van de nederhorror uit 1992 vertoond zal worden, begint de filmavond met de premiere van de documentaire Xangadix Lives.

Xangadix Lives

Filmliefhebber Bram Roza was 8 jaar toen hij De Johnsons zag, zijn eerste horrorfilm en zeker niet zijn laatste.
Rond De Johnsons, de onstaansgeschiedenis en productie, gingen vele verhalen. Samen met Yfke van Berckelaer grijpt hij het jubileum van de Nederlandse horrorfilm aan om de geschiedenis van dit cultfenomeen vast te leggen in de documentaire Xangadix Lives!

Om de productie helemaal rond te krijgen vindt er een crowdfundingcampagne bij Cinecrowd. Inmiddels in 97% opgehaald! Heb je nog niet gedoneerd, dan heb je nog 5 dagen de tijd om Xangadix Lives aan de laatste 200 euro te helpen.

Rotterdamned: 4 november in Kino

Zaterdagavond 4 november zal, ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag, de digitaal gerestaureerde versie van Rudolf van den Bergs Nederhorrorklassieker DE JOHNSONS (1992) worden vertoond in aanwezigheid van cast en crew. Voorafgaand vindt de wereldpremière plaats van de documentaire XANGADIX LIVES! van Yfke van Berkelaer en Bram Roza, waarin de turbulente ontstaansgeschiedenis van DE JOHNSONS wordt belicht.

Zaterdag 4 november 2017: 19.30, Kino 1.
De kaartverkoop gaat binnenkort van start via www.kinorotterdam.nl (of steun de docu, check de rewards hier.)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie