Rotterdamse horror Exhibit #8 begint met filmen in september

Goed nieuws voor de Nederhorror-liefhebber! Er komt een nieuwe productie aan die geschoten wordt in Rotterdam: Exhibit #8.
De film gaat over de Bosnische vluchtelinge Aisha die op zoek is naar haar broer, die 25 jaar geleden verdween uit het azielzoekerscentrum waar ze verbleven. Deze zoektocht doet ze samen met cameraman Elias die daar een documentaire over maakt. Langzaamaan lossen de twee de puzzel op, maar bevinden ze zich al snel in groot gevaar. Er blijkt namelijk een tweede cameraploeg actief die er zeer duistere bedoelingen op nahoudt.

In september starten de opnames van Exhibit #8. De film wordt geproduceerd door Make Way Films en geregisseerd door Ruben Broekhuis. Dit is wat hij erover te zeggen heeft:

“Exhibit #8 wordt in de eerste plaats een toegankelijke genrefilm. Maar, wel rondom een hedendaags thema dat doorgaans onvoldoende aandacht krijgt. Per jaar verdwijnen er duizenden kinderen uit AZCs. Alleen al in Nederland. Velen van hen komen gedwongen in de prostitutie, drugs- of mensenhandel terecht. Het verhaal van Exhibit #8 neemt deze schrijnende werkelijkheid als uitgangspunt”.

Producent Monique van Kessel zegt dat ze met deze film een nieuw soort found footage film neerzetten, een met een twist:

“Met deze film geven we een nieuwe draai aan het found footage genre. Het publiek denkt namelijk eerst te kijken naar een door de hoofdpersonages gefilmde documentaire, maar komt er dan geleidelijk achter dat ze naar een heel ander soort film zitten te kijken. We willen daar nog niet te veel over kwijt, maar we denken dat we een uniek filmconcept te pakken hebben wat nog nooit eerder is gedaan”.

De film heeft dus een rauw en realistisch tintje en is behoorlijk actueel: de vermissing van vluchtelingen uit asielzoekerscentra die jaarlijks op grote schaal plaatsvindt. Het is dus niet alleen vermaak, de makers willen ons hiermee ook de ogen openen. Exhibit #8 wordt in het voorjaar van 2021 uitgebracht. Zie hun Facebook voor statusupdates en voortgang.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Rotterdamse horror Exhibit #8 begint met filmen in september”

Plaats een reactie