Lovecraft-spel ‘Achtung! Cthulhu’ wordt verfilmd

Het Londense Modiphius Entertainment heeft de Vlaamse scenarist Dirk Vandereyken en de Britse regisseur Raine McCormack aangetrokken om en filmadaptatie van het succesvolle Achtung! Cthulhu-universum te maken. De film zal veel van de personages uit het rollenspel en het bordspel tot leven zal brengen.

achtung-cthulhu-movie

Wartime Roleplaying …With Tentacles!
De Achtung! Cthulhu-wereld gebruikt het werk van horrorauteur H.P. Lovecraft en de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog als bronmateriaal om de verschrikkelijke geheime geschiedenis te ontsluieren rond wat er ‘echt’ aan de hand was achter de scènes. Ze presenteert een nachtmerrie-achtige alliantie van wetenschap en occultisme, angstaanjagende, onmenselijke samenzweringen vanuit de diepten der tijd en ongelooflijke oorlogsmachines die net zozeer een product zijn van de infernale Duitse fabrieken als van de duistere gezangen van een selecte groep immorele nazi-onderzoekers die Cthulhu aanbidden. Ze toont ons ook de helden uit die tijd, gebrekkige, maar moedige menselijke wezens die zich verzetten in de ijdele hoop om het onvermijdbare einde van de mensheid, voorspeld in voorwereldlijke manuscripten weggestopt in verborgen hoeken van ’s werelds grootste musea.

Achtung! Cthulhu Kickstarter Teaser

Crowdfunding
In 2013 werd Achtung! Cthulhu een Kickstarterhit, een ‘tabletop’ rollenspel waarvoor meer dan 253.000 euro werd opgehaald. Zo kon Modiphius Entertainment 11 boeken en meer dan 2000 pagina’s aan een verhaallijn die geïnspireerd is door de ‘Cthulhu-mythe’ van H.P. Lovecraft maken. Een volgende Kickstarter van het in Parijs gevestigde Devil Pig Games verzamelde deze zomer 190.000 euro voor een bordspel dat gebaseerd was op de Achtung! Cthulhu-licentie, waarmee aangetoond werd dat dit merk enorm veel potentieel heeft. Modiphius verzamelde ook 190.000 euro voor het heropstarten van de massieve Mutant Chronicles-spellijn uit de jaren negentig. Modiphius kondigde recentelijk ook nog een coöperatief bordspel aan dat gebaseerd is op de Thunderbirds-licentie, met ontwerper Matt Leacock aan het roer.

achtung-cthulhu-the-movieFilm – Achtung! Cthulhu: The Secret War
‘In mijn gedachten is Achtung! Cthulhu nooit alleen maar een spel geweest,’ vertelt Chris Birch, de oprichter van Modiphius Entertainment en bedenker van het Achtung! Cthulhu-universum. ‘De geschriften van H.P. Lovecraft hebben een massief achtergrondverhaal geïnspireerd dat plaatsvindt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is niet zomaar een verhaal waarin de zoveelste ‘vreemde oorlog’ wordt gepresenteerd, maar een diepgeworteld, millennia-oud conflict, waarin de mensheid niet meer is dan een pion. Het leent zich uitstekend voor verschillende media, dus weet ik dat zowel H.P. Lovecraft- als Achtung! Cthulhu-fans blij zullen zijn om te zien wat we hebben gepland.’

De drie teamleden zijn nu aan het praten met filminvesteerders en zijn begonnen met de eerste castings. Achtung! Cthulhu: The Secret War zal de normale procedure voor de financiering van een speelfilm volgen. De opnames zijn gepland voor de zomer van 2015 en Modiphius overweegt een Kickstarter in het voorjaar van 2015 om de begroting aan te vullen, alsook een reeks rollenspelsupplementen en andere spelen die vasthangen aan de verhaallijn van de film uit te brengen. Achtung! Cthulhu is geconcipieerd als filmreeks waarin de heldendaden van verschillende personages die betrokken zijn bij de ‘Secret War’ zullen belicht worden. De film zal ook gepaard gaan met een speciale webserie.

Veel van de personages, schurken en wezens in de film komen voort uit de pagina’s uit de Achtung! Cthulhu-boeken en zullen ook hun opwachting maken in Dark Tales, aan anthologie van kortverhalen die plaatsvinden in hetzelfde universum, terwijl Modiphius Entertainment zonet ook een uitgebreid scala aan verzamelbare figuurtjes die gebaseerd zijn op deze wereld heeft gelanceerd.

achtungcthulhu

Lees meer over Achtung! Cthulhu op de website van Modiphius.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Lovecraft-spel ‘Achtung! Cthulhu’ wordt verfilmd”

    • (Oeps :P) Denk dat het wel vrij essentieel is voor een dergelijke film dat ze voldoende geld hebben voor goede CGI, hoewel geld nog steeds geen garantie is (zie bv CGI in Expendables 3).

      Beantwoorden

Plaats een reactie