Programma 4e Razor Reel Fantastic Filmfestival Brugge

In Brugge vindt van 29 oktober tot 5 november de alweer vierde editie plaats van het Razor Reel Fantastic Filmfestival (RRFFF). Sinds dinsdag staat het programma online. De liefhebbers van de betere genrefilm mogen alvast beginnen te watertanden.

razorreel fantastic film festival 2011Het festival wordt geopend op 27 oktober met een vertoning van 11-11-11 in de Brugse Kinepolis. 11-11-11 is de nieuwste film van Darren Lynn Bousman, bekend van enkele afleveringen uit de Saw-franchise, Repo! The Genetic Opera en Mother’s Day. Horrorliefhebber en Nacht Van De Wansmaak-ringmeister Jan Verheyen opent de avond als peetvader van Razor Reel.

Het eigenlijke festival begint twee dagen later. Alle vertoningen gaan door in CC De Biekorf en Liberty. Dit jaar staat H.P. Lovecraft in de belangstelling met ondermeer enkele Lovecraft-geïnspireerde films zoals The Whisperer in Darkness, met aansluitende Q&A met regisseur en scenarist Sean Branney. Het mooie aan het festival is het intieme kader waarin de vertoningen en randactiviteiten plaatsvinden. Het is heel goed mogelijk dat je na een vertoning aan de bar staat met de regisseur van de film die je juist hebt gezien.

Naast de laatste Hammerfilm (Wake Wood) is er voor de fans van oude Britse cult nog de volgende traktatie: Robin Hardy komt The Wicker Tree, het langverwachte vervolg op de klassieker The Wicker Man (uit 1973, niet de remake met Nicolas Cage voor alle duidelijkheid!) zelf voorstellen. Er is na de vertoning ruimte voor vragen.

Ook jonge filmmakers in het genre krijgen aandacht. Naast vertoningen van ingezonden kortfilms is er ook een speciale ontmoetingsavond op 3 november. Deze vindt uitzonderlijk plaats in de foyer van Cinema Lumière.

Animatiefreaks worden verwend met een voorstelling van De Nacht Van De Geanimeerde Wansmaak en een heuse Animation Day op 4 november.

De Biekorf, Liberty en Lumière liggen allemaal op een steenworp van elkaar in Brugge, dus je hoeft nooit ver te gaan. Voor het programma en meer informatie kun je terecht op de website van het filmfestival [als deze tenminste niet meer overbelast is, red.]

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Programma 4e Razor Reel Fantastic Filmfestival Brugge”

Plaats een reactie