Rubber (Mr. Oizo, 2010) Are You Tired of the Expected?

RubberOp het moment dat ik de DVD van Rubber in mijn dvd-speler stopte had ik geen enkel idee wat ik van deze film moest verwachten. Een film over een moordende autoband!! Hoe bedenk je het! Dit is juist de manier om de film te gaan kijken. Verwacht niks en laat je verrassen!

Robert, een autoband die achtergelaten is in de woestijn, komt plotseling tot leven zonder enige reden. Robert ontwikkelt al snel een telepathische gave wat hem in staat stelt om alles te vernietigen wat hij wil. Wanneer een mysterieuze jonge vrouw zijn pad kruist laat hij een spoor van chaos en vernieling achter.

Regisseur Quentin Dupieux (Mr. Oizo) is in staat geweest om met een zeer klein budget en een camera een plezierige en fascinerende film te maken. Eigenlijk is het een grote middelvinger naar alle remakes, sequels en alle andere ‘big budget’ Hollywood films. De hoofdpersoon, een autoband, krijgt door het juiste camerawerk een geheel eigen karakter. Alles is prachtig in beeld gebracht, de stoffige woestijn, de verlaten wegen en een rollende autoband die onderweg zijn slachtoffers maakt.

De film begint echter met een groep mensen die allemaal met verrekijkers de autoband volgt, net als jij als kijker. Deze groep mensen zeggen ook wat jij als kijker denkt en leveren daardoor het juiste commentaar aan de film. Het is een sub-plot die vrijwel niets toevoegt aan het verhaal maar daardoor de film eigenlijk nog vreemder maakt dan hij al is. Het breekt eigenlijk alle filmregels en is daarom extra leuk. De uitelkaar spattende hoofden die door Robert (de autoband) worden veroorzaakt deden me erg aan de film Scanners denken. Gelukkig geen hippe CGI effecten maar ‘old school’ movie props.

Rubber is gewoon enorm grappig, vol zelfspot en enorm sarcastisch. Deze komedie/ horror/ roadmovie is een instant classic die je gewoon moet zien! Verwacht niks, denk niet na en heb gewoon 82 minuten lang plezier dankzij deze bizarre film!

Rubber is nu verkrijgbaar op DVD.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Rubber (Mr. Oizo, 2010) Are You Tired of the Expected?”

  1. Hij was idd zeer vermakelijk.. kwas bang dat ie echt intens slecht zou zijn.. maar ik vond em verassend vermakelijk.. zeker voor een film over een autoband 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie