Rutger Hauer als Van Helsing in Dario Argento’s Dracula 3D

De Italiaanse horrormeester Dario Argento kondige vorig jaar aan om Bram Stoker’s Dracula opnieuw te verfilmen, dit keer in 3D. Hij legt zelf uit waarom:

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Rutger HauerDe eerste rol is niet weggelegd voor Dracula, al zullen we vast binnenkort horen wie de Master of Darkness gaat spelen. De eerste rol die gecast is gaat naar Rutger Hauer, de Nederlandse acteur zal de rol van de Amsterdamse professor en vampierjager Abraham van Helsing vertolken.

De opnames van Dracula 3D zullen vanaf mei in Boedapest plaatsvinden. Binnenkort is Rutget Hauer te zien in The Rite en Hobo With A Shotgun.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Rutger Hauer als Van Helsing in Dario Argento’s Dracula 3D”

 1. Een aantal jaar geleden zou ik helemaal opgewonden raken van dit bericht maar ik heb m’n vertrouwen verloren na The Card Player en Mother of Tears! Hopelijk weet Argento ons toch nog eens positief te verrassen!

  @ Sjors: Doe jezelf een plezier en zorg dat je tenminste Deep Red, Suspiria, Tenebre, Phenomena en Opera gezien hebt!

  Beantwoorden
  • Ik zal eens kijken welke van die films ik in handen kan krijgen. Misschien heb ik er zelfs al een paar in mijn horror classics box zitten.

   Zijn er eigenlijk horrorregisseurs die hun hele loopbaan goede films zijn blijven maken? Ik heb altijd het idee dat de regisseurs die járen geleden successen hadden, tegenwoordig nog wel als “meesters van horror” worden erkend, maar nog bitter weinig goede nieuwe films maken. Een voorbeeld is wat mij betreft (helaas) Romero, die een paar supergave (zombie)films heeft gemaakt, maar zijn laatste drie films waren niet bepaald om over naar huis te schrijven. Om die mensen nou nog steeds de horrormeesters te noemen, terwijl ze hun touch (wellicht) kwijt zijn?

   Beantwoorden
 2. Ik zou zo uit m’n hoofd niemand weten die dat voor elkaar gekregen heeft, jammer genoeg. Raar eigenlijk ja, want het overkomt erg veel horror/genre regisseurs! (Carpenter, Craven)

  Beantwoorden

Plaats een reactie