Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum terug in ‘Jurassic World 3’


1993, het jaar waarbij voor het eerst een webcam een video uitzond op internet.  Maar ook het jaar dat Jurassic Park in de biosscoop draait.  Deze  film heeft veel indruk gemaakt. De special effects waren gigantisch in die tijd. De dino’s leken zo echt, dat we vergaten dat ze uitgestorven waren.

Ik vergeet nooit meer de scene ,waarbij het stortregent, de T-Rex kijkt met een oog door het raampje van de jeep. Een van de kinderen schijnt een zaklamp in het oog van de T-Rex en zijn pupil verkleint. Ondanks dat de kinderen stil zijn, valt de T-Rex de jeep aan.

”Jurassic Park”, iedereen kende de naam en iedereen wilde de film met Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern zien. Speelgoed dino’s werden bij de vleet verkocht en de merchandise ging goed over de toonbank. Het voelde alsof het hele land  in de ban van was ”Jurassic Park”.

Uiteraard kon het niet uitblijven dat er sequels op deze kaskrakers gemaakt werden en zo kregen we, ” The Lost World, Jurassic Park” (1997), ” Jurassic Park 3” (2001), ”Jurassic World” (2015) en ” Jurassic World, Fallen Kingdom” (2018).

Echter geen van de sequels kon hetzelfde gevoel geven, als de eerste ”Jurassic Park’‘. De film waarin Allan Grant (Sam Neill) knuffelt met een Triceratops, Ellie Satller (Laura Dern) zich vermaakt met een metershoge hoop dino shit en Ian Malcolm (Jeff Goldblum) zijn chaostheorie aan de hand van een glaasje water uitlegt.

 


Maar dan komt er goed nieuws, Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum spelen in de nieuwe film ”Jurassic World III”.  Naast de dino drie-eenheid spelen ook Chris Pratt en Bryce Dallas Howard de hoofdrollen.  Het is niet de eerste keer dat Sam, Laura en Jeff een terug keren in een van de Jurassic films.

Zowel Sam als Laura hebben allebei ”Jurassic Park III”  gespeeld.  Jeff speelde in “The Lost World, Jurassic Park” en ”Jurassic World, Fallen Kingdom”.

Colin Trevorrow regisseert de film . In zijn korte film,’‘ Battle At Big Rock’‘ laat hij  de sfeer proeven die hij kan bewerkstelligen, kijk hem hier.

Volgend jaar zullen de opnames gaan beginnen, 11 juni 2021 is de geplande releasedatum.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie