Sam Raimi en Bruce Campbell samen voor nieuwe ‘Evil Dead’-film!

Het is 1981 wanneer de horrorfilm Evil Dead uit komt. Bruce Campbell speelt in deze horrorfilm Ash, een supermarktmedewerker, die uitgroeit tot een demon-slachtende Rambo met een arm getransformeerd naar een kettingzaag.
Er is goed nieuws, een nieuwe Evil Dead-film is in de maak, helaas gaat Bruce Campbell niet mee spelen in deze film, maar gaat hij de film produceren.

Elke diehard horrorfan kent deze film, of heeft er in ieder geval wel over gehoord. Voor de iets mindere diehards, maar toch nieuwsgierig zijn, een korte samenvatting waar “Evil Dead’’ over gaat.

Ash gaat met zijn vriendin Linda en vrienden Cheryl, Shelly en Scotty , gezellig een weekendje er op uit. Ze besluiten om naar een blokhut te gaan, diep in het bos. Wanneer iedereen zich gesetteld heeft in het hutje, vindt Ash een vreemd boek, met een bandrecorder. Het boek is niet zomaar een boek, maar het is de “Necronomicon Ex-Mortis” of ook wel ”Boek van de Doden”.  Ash kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en hij gaat het boek lezen en de bandrecorder afluisteren. Op de bandrecorder hoort hij professor Raymond Knowby, waarin hij een passage van het boek opleest en zo ontwaakt er een vreselijke demon.

Cheryl word als eerste aangevallen in het bos, door een stel demonische bomen. Niemand gelooft haar, maar ze heeft wel verzorging in de stad nodig. Ash wil met haar naar de bewoonde wereld, maar wanneer ze ede brug over willen rijden zien ze dat de brug er niet meer is. Cheryl blijft beweren dat de bomen haar aangevallen hebben en dat ze  is bezeten door een  demon. Ze sluiten haar op in de kelder om haar zelf en de andere  te beschermen. Maar dan gaan ook Shelly en Linda vreemd gedrag vertonen.

De vrienden slachten elkaar af en Ash raakt ook bezeten van de demon, maar Ash laat zich niet zomaar in bezit nemen. De strijd tussen Ash en de demonen is in volle gang.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

En Ash laat zich niet zomaar uit het veld slaan, er komt nog een ‘’Evil dead 2’’ en ‘’Army of Darkness’’.
In 2013 komt er een remake van de film, die wat serieuzer is en geen comedy element heeft. Bruce speelt in de remake van 2013 geen rol.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In 2015 verschijnt er een serie op Netflix , waarin we Ash als iets oudere man zien en het weer moet opnemen tegen de Deadites. In ‘’Ash vs Evil dead’’ speelt Bruce Campbell voor het laatst zijn rol als Ash.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Is dit nu het einde van de legendarische Evil dead films? Als het aan Sam Raimi ligt, zeker niet. Hij is bezig met een nieuwe Evil dead film, waarbij Bruce Campbell als producer aan de film mee werkt.
Toch een stukje Campbell in de nieuwe Evil Dead!

Wanneer de film uitkomt is helaas nog niet bekend

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie