En Het Schrikbeeld gaat naar… Stem nu op de beste horror van 2020!

Het zal je misschien al wel eens opgevallen zijn dat horrorfilms niet bepaald enorm populair zijn bij grote filmprijzen. De Oscars, de Golden Globes nomineren hier en daar een keer een horrorfilm, maar veelal wordt het genre genegeerd. (Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk! The Silence of the Lambs (1991) won bijvoorbeeld in alle belangrijkste categorieën) Waarom dit precies is, is mij niet helemaal duidelijk, maar wat voor mij wél duidelijk is, is dat het hoog tijd is voor een speciale Horrorprijs! Daarom introduceren we op De Nachtvlinders De Schrikbeelden!

De tien films genomineerd voor Beste Horrorfilm van 2020

Wij gaan ons natuurlijk niet limiteren tot alleen film, want waarom zouden we? Er zijn een aantal categorieën waar je op kan stemmen. Natuurlijk kan je stemmen op de Beste Horrorfilm van 2020 (waar we, ondanks alle verzette verschijningsdata, maar liefst 10 films voor hebben gevonden!). Ook kan je stemmen op de beste Niet-Engelstalige Horrorfilm, Beste Horrorserie, Beste Actrice én Beste Acteur in een horrorfilm en Beste Horrorgame. En ten slotte mag je ook nog een stem uitbrengen op wat de Slechtste Horrorfilm van het jaar was, want laten we eerlijk zijn: die zijn er ook genoeg geweest het afgelopen jaar.

De acht genomineerde series voor Beste Horrorserie van 2020

Je stemt op De Schrikbeelden via dit formulier (ook onderaan dit artikel te zien). Mocht je beledigd zijn, omdat jouw favoriete film, serie, acteur, actrice en/of game niet genoemd is: laat vooral even je reactie achter! Altijd fijn als je nog een niet-ontdekte parel kunt aanraden!

Je kunt stemmen t/m 28 februari 2021. In maart wordt de uitslag bekend gemaakt!

Stem dus hier op de beste horror van 2020!

Interessant artikel?

3 gedachten over “En Het Schrikbeeld gaat naar… Stem nu op de beste horror van 2020!”

 1. Altijd leuk zo’n enquête 🙂
  Laat ik vooropstellen dat ik niet beledigd ben, want het is altijd lastig om zulke keuzelijstjes samen te stellen en je zal het nooit voor iedereen goed doen.
  Maar ik mis wel de TV serie Evil met onze eigen Katja Herbers. Vind ik toch een sfeervolle serie.
  En qua slechtste films scoort bij mij The Craft Legacy eigenlijk het hoogste van wat ik vorig jaar heb gezien. Maar dit zal een kwestie van smaak zijn. Antebellum vond ik ook niets, dus het kan aan mij liggen 🙂
  Games heb ik niet gespeeld, dus dat kon ik niet invullen.
  Ik ben benieuwd naar de uitslag!

  Beantwoorden
 2. Waarom zijn lijstje bij De Oscars, de Golden Globes maar ook het lijstje hier, vaak de meest verschrikkelijke films? Is de selectie voor beste horrorfilm van 2020 werkelijk; The Babysitter: Killer Queen, His House, Relic, Freaky of The Invisible Man? Waar zijn Possessor, Color Out of Space, The Mortuary Collection, Gretel & Hansel of Anything for Jackson? Tja mijn favorieten staan er helaas niet bij dus kan ik geen stem uitbrengen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie