Scifi-horror klassieker Cube krijgt Japanse remake!

De sciencefiction-horrorfilm Cube (1997) is alweer 24 jaar oud. Tijd voor een remake, dacht regisseur Vncenzo Natali. En wel een Japanse! Check hier de trailer en releasedatum.

De originele Canadese film Cube gaat over 6 mensen die wakker worden in een netwerk van kubussen. Een dief, een wiskundige, een agent, een dokter, een architect, en een mentaal gehandicapte. Ze kennen elkaar niet, en hebben niets met elkaar gemeen- behalve dat ze niet weten hoe ze daar kwamen, of hoe ze eruit kunnen komen. Samen proberen ze de puzzel op te lossen en een uitgang te vinden in de eindeloze reeks genummerde kubussen. Maar in sommigen zitten dodelijke vallen geïnstalleerd, en onderling wantrouwen steekt al snel de kop op.

Geregisseerd door destijds jonge hond Vincenzo Natali, werd Cube een cultfilm en een dermate groot succes dat hij aanleiding gaf tot een trilogie. In 2002 kwam vervolg Cube 2: Hypercube en in 2004 de prequel Cube Zero. Nu, 24 jaar later, is Natali de uitvoerend producent van een Japanse remake van Cube. Hieronder vind je de teaser trailer:

映画『CUBE 一度入ったら、最後』特報|2021年10月22日(金)全国公開

De remake van Cube (met dezelfde titel) wordt geregisseerd door Yasuhiko Shimizu, en komt naar verwachting oktober 2022 uit in Japan.

Marloes

De liefde voor alles wat horror is begon al bij De Griezelbus en is still going strong! Houdt naast horror van beestjes aaien, krachttrainen en wetenschap. Beschikbaar als zelfstandig copywriter via www.dashofginger.nl Website: https://www.dashofginger.nl/

Plaats een reactie