De apocalyps slaat toe in Scooby-Doo

Iedereen kent wel Scooby-Doo. Samen met zijn vrienden Shaggy, Fred, Velma en Daphne heeft de klungelige, maar geliefde Deense dog allerlei mysterieuze misdaden opgelost. Waar eerst leek dat een monster een dorpje terroriseerde, bleek later om een persoon in kostuum te gaan.
Maar dit keer zijn de monsters echt.

Scooby Apocalypse DooScooby Apocalypse is de titel van een nieuwe Scooby-Doo stripreeks van DC Comics. De bekende helden zijn in een nieuw en duister jasje gestoken. De kostuums en special effects zijn vervangen door de heuse echte apocalyps. Zo dicht bij echte horror waren ze nog nooit eerder gekomen.

De “meddling kids”, Fred, Daphne, Velma, Shaggy en hun hond Scooby-Doo, krijgen te maken met spoken en monsters van een heel andere orde dan ze gewend zijn, na een grote verandering in de wereld. De apocalyps is gebeurd. Hun manier van logisch denken om alles op te lossen is niet meer van toepassing. De wezens van de nacht hebben alles overgenomen en de Magical Mystery Machine moet vechten om dit te overleven.

Het verhaal komt van J.M. DeMatteis (Justice League, Ghost Rider) en Keith Giffen (Reign in Hell). De tekeningen komen van Howard Porter (Doc Savage). Het eerste deel wordt verwacht op 25 mei 2016.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie