Scream weer in de bios met Halloween!

scream-ghostface

Het is bijna niet te bevatten.. Maar het is alweer twintig jaar geleden dat Scream van Wes Craven in de bioscoop verscheen. De film die het horrorgenre en met name het slashergenre opnieuw uitvond kwam in 1996 in de bioscopen en zorgde in z’n eentje voor een ware opleving van horrorfilms.

Terwijl scholiere Sidney Prescott nog volop probeert de moord op haar moeder te verwerken wordt het stadje Woodsboro geteisterd door een aantal bloederige moorden. Sidney blijkt meer met deze moorden te maken te hebben dan ze denkt want de gemaskerde moordenaar belt haar en blijkt het ook voornamelijk te hebben voorzien voor mensen in haar omgeving. Is dit zomaar een mafkees van buiten die haar als willekeurig slachtoffer heeft gekozen of is hier meer aan de hand? Niemand is veilig.. En iedereen is verdacht!

scream

De film van de vorig jaar overleden horror grootmeester Wes Craven lanceerde de carrières van Neve Campbell, David Arquette, Rose McGowan en ‘poor mans Johnny Depp’ Skeet Ulrich. De film zorgde ervoor dat Courtney Cox meer van zichzelf kon laten zien dan haar personage Monica in de hitsserie Friends. Sterker nog, Courtney Cox en David Arquette ontmoette elkaar op de set van Scream wat weer leidde tot een huwelijk! Wie zegt dat horror niet belangrijk is binnen een relatie? Oké dat huwelijk was na een paar jaar weer ter ziele maar toch…

Pathé heeft speciaal om het twintig jarig bestaan te vieren de film weer afgestoft en laat deze eenmalig zien op 31 Oktober, oftewel Halloween! Bestel je kaarten nu!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie