Scream to Screen; Graveyard Shift maakt korte docu’s van de echte verhalen achter horrorfilms

Heb jij altijd al hebt willen weten wat die ‘real events’ nou precies echt zijn waarop jouw favoriete bovennatuurlijke horrorfilms zijn gebaseerd? Wellicht heeft youtube kanaal Graveyard Shift de videos die je zoekt.

Het kanaal Graveyard Shift bestaat al een tijdje, meestal met de focus op enge na-vertellingen van ‘creepypasta’s’ en ‘urban legends’. Echter sinds kort maken ze ook de Scream to Screen mini documentaires. Deze verdiepen zich in de waargebeurde feiten achter het ontstaan van tal van horrorfilms zoals The Exorcist (1973), The Conjuring (2013), The Amityville Horror (1979) en nog veel meer. Denk hier niet alleen aan de zogenaamde claims van bovennatuurlijke bronnen, maar ook over wat bijvoorbeeld de schrijver van The Exorcist (William Peter Blatty) heeft geïnspireerd en hoe hij tot deze informatie is gekomen. De videos leggen de tijdlijn bloot vanaf de eerste gebeurtenissen tot en met de ontwikkeling van de films gebaseerd op of geïnspireerd door de verhalen.

Graveyard Shift blijft zelf bijzonder genoeg neutraal wat betreft hun mening of deze bovennatuurlijke dingen echt bestaan. Dit maakt het in mijn mening prettiger om te kijken, ook al dikken ze de videos soms wat aan voor de sfeer.

Hier beneden een tweetal voorbeelden, meer op hun kanaal. Veel kijkplezier!

The True Story of the Amityville Horror
The True Story that Inspired The Exorcist

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Scream to Screen; Graveyard Shift maakt korte docu’s van de echte verhalen achter horrorfilms”

Plaats een reactie