Expositie ‘In search of zombies’ bij GRIMM in Amsterdam

In search of zombies van Matthew Day JacksonVan 6 oktober tot 20 november kun je bij de GRIMM gallery aan de Keizersgracht 82 in Amsterdam ‘op zoek naar zombies’. GRIMM heeft momenteel op twee locaties een expositie van Matthew Day Jackson, een veelzijdige kunstenaar uit New York.

Bij hun gallery aan de Eerste Jacob van Campenstraat kun je zijn expositie ‘Heel Gezellig’ zien, maar interessanter is zijn expositie aan de Keizersgracht, waar diverse video’s vertoond worden. Het middelpunt van deze expositie is zijn nieuwe ‘In search of …’ video. Jackson maakte eerder twee andere ‘In search of …’ video’s. De video’s zijn gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die gehost werd door Leonard Nimoy. In deze serie kwamen allerlei controversiële en paranormale zaken aan bod. Jackson gebruikt het format van de serie om filosofische en existentiële vraagstukken te belichten, daarbij dienen de video’s  als basis voor zijn exposities.

De eerste ‘In search of …’ video,  gaat over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan.
In de tweede video ‘In search of … Ghosts’ laat Jackson zien hoe de geest van het verleden zich in het heden manifesteert. Beelden van Hiroshima en nucleaire testlocaties passeren onder andere de revue.
In ‘In search of … Zombies’ staat de cultuur van angst centraal. Jackson laat zien hoe het menselijk lijf verdacht of zelfs gevaarlijk kan worden als verlangen het van ratio overneemt. Jackson filmde ‘In search of … Zombies’ in Las Vegas (als verlangen het ergens van ratio wint, dan is het daar wel) en liet een als zombie geklede acteur over The Strip lopen. Ik ben benieuwd in hoeverre dat op viel.

GRIMM is open van woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 18:00.

Interessant artikel?

3 gedachten over “Expositie ‘In search of zombies’ bij GRIMM in Amsterdam”

Plaats een reactie