Season of the Witch met Nicolas Cage (recensie)

The Witch Caged en Nicolas CageEen fantasy/horror/avonturenfilm dat zich in de middeleeuwen afspeelt met Nicolas Cage en Ron Perlman in de hoofdrol en geregisseerd door Dominic Sena. De film geeft een gecombineerd beeld van kruistochten, heksenvervolging en de periode van de pest. Season of the Witch begint dan ook met een opvolging van bloedige veldslagen in de naam van God door de kerk. In deze veldslagen zien we twee kruisridders, Behmen (Nicolas Cage) en Felson (Ron Perlman), die een onschuldige vrouw doden. Behmen krijgt gewetenswroeging van deze moord en deserteert.

Niet veel later worden ze beiden door de kerk gevangen genomen wegens verraad, maar ze krijgen de kans hun vrijheid terug te winnen door een zogenaamd behekst meisje (Claire Foy) te escorteren naar een klooster, waar ze terecht moet staan voor het gebruik van zwarte magie. Behmen ontwikkelt al snel sympathie voor het meisje dat de schuld krijgt van de pestepidemie.

De film heeft zeer mooie en duistere beelden, ondanks het gebrek aan een voorgeschiedenis en het gelijk met een epische slagveld begint, is Season of the Witch tot driekwart zeer prettig kijkbaar. Je wordt niet lastig gevallen door verdiepende elementen, je wordt geleid door verlaten landschappen en steden vol pestilentie, dood en verderf.

Season of the Witch - Mooie Landschappen

Alleen jammer dat op het einde een bijna zombiefilm wordt met weinig fantasievolle effecten en waar het verslaan van het ultieme kwaad er even snel wordt aangeplakt. Alles bij elkaar is Season of the Witch een redelijk mooie film om naar te kijken, maar helaas slordig en snel afgewerkt.

door: Mike

Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
8 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
12 jaren geleden

verlaten landschappen en steden vol pestilentie, dood en verderf

Kijk, dat klinkt goed en belooft mooie beelden. Jammer dat het verhaal dus niet helemaal goed is.

madbello
madbello
12 jaren geleden

: Ach! Als je er niet te veel over na denkt kijk het gewoon lekker weg 😉

Frank Mulder
12 jaren geleden
Antwoord aan  madbello

Het oog wil ook wat 😉 Klinkt inderdaad alsof je deze film met pot bier en een zak chips onderuitgezakt op de bank moet kijken.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Nu heb ik zin in bier en chips!

Lijkt mij ook een vermakelijke film 🙂

madbello
madbello
12 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

Als jullie aan de bier gaan, geef mij maar ook bier!

Eric
Eric
12 jaren geleden

Wat was dit een baggerfilm zeg, walgelijk dat Nicolas hiervoor zichzelf heeft geleend, maar ja wat moet je anders met een schuld van 20 miljoen.

driekwart zeer prettig kijkbaar? Ik heb mijn vrouw willen vermoorden in die drie kwart tijd van deze film, want die heeft net zoveel verstand over films als Rutte over regeren.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Eric

Kijk dan gewoon geen film met je vrouw 😛

boks
boks
12 jaren geleden

De film kijkt lekker weg. Zitten spannende stukken in, en een pot bier en een bak chips maakt Veel goed. Maar idd het laatste stukje heeft meer weg van een zombie film… beetje jammer.

8
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x