Seizoen 5 van American Horror Story wordt héél anders

Nu seizoen 4 van American Horror Story, Freak Show, in America is afgelopen is het de vraag wat seizoen 5 in petto heeft. Maar daar laat schrijver Ryan Murphy zich niet over uit.

Wel is duidelijk dat hij elk seizoen aanwijzingen achter laat voor kijkers. Zo zijn alle seizoenen met elkaar verbonden, en hebben ook alle karakters wel iets met elkaar te maken. Ook gedurende seizoen 4 werd weer een grote aanwijzing achtergelaten voor het aankomende nieuwe seizoen. Zo krijgt Maggie (gespeeld door Emma Roberts) een kop koffie aangereikt door een agent, waar een afbeelding van een hoed op staat. Deze image komt gedurende seizoen 4 een paar keer voor.

Deze ‘Top hat’ zou iets te maken kunnen hebben met ‘Operatie Top Hat’ die plaatsvond in 1953 in Alabamba, een jaar na de Freak Shows. Op Wikipedia staat dat het een oefening was door de United States waarbij getest werd met chemische en biologische wapens. Het schijnt een beetje een ‘under the radar’ oefening te zijn geweest waarbij testpersonen niet op de hoogte werden gesteld van wat er allemaal zou gebeuren. Hoewel dit slechts speculatie is, klinkt het wel als een echte American Horror Story.
Dit soort verhalen doet je denken aan Area 51 en aliëns. En dát zou weer een mooi bruggetje vormen met sommige gebeurtenissen uit seizoen 2.

American Horror Story Top Hat
Het internet staat inmiddels vol met speculaties over seizoen 5. En dat is waarschijnlijk de bedoeling van Ryan Murphy. Hij schrijft niet alleen een tv-show maar betrekt zijn kijkers erbij door leuke ‘easter eggs’ te plaatsen. Het maakt het interactief. Als kijker is het altijd moeilijk om te moeten wachten op de volgende aflevering, het volgende seizoen, en nu kun je door middel van aanwijzingen zelf alvast op onderzoek uit. Dat maakt het extra spannend.

Qua cast zullen Kathy Bates, Angela Bassett en Sarah Paulson zeer waarschijnlijk terugkeren. Maar al eerder werd bekend dat AHS: Freak Show het laatste seizoen zou worden voor Jessica Lange. Murphy zou haar echter graag in seizoen 5 weer terugzien. Wie weet lukt het hem om haar te overtuigen.

American Horror Story seizoen 5 zal waarschijnlijk ergens rond oktober 2015 uitkomen in America. Seizoen 1 t/m iszijn in Nederland te koop op DVD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie